Întâlnirea directorilor asociațiilor membre ale Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa – CCRE/CEMR

În perioada 23-24 aprilie 2024, în Nicosia, Republica Cipru, s-a desfășurat întâlnirea directorilor asociațiilor membre ale Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa – CCRE/CEMR.

28 reprezentanți a 20 de asociații membre ale CCRE/CEMR au participat la acest eveniment axat pe discutarea aspectelor statutare, interne ale CEMR, dar și pe prezentarea proiectelor și programelor implementate de CEMR.

Participanții au discutat despre activitățile implementate în 2023 de către CEMR în domeniul schimbărilor climatice și Pactul ecologic european, prezența femeilor în politică și studiile realizate de CEMR în aceste domenii. Au fost prezentate situațiile financiare ale CEMR, în special situația colectării cotizațiilor membrilor, precizându-se că sunt doar câteva asociații care nu au achitat, respectiv asociațiile din Ungaria, Croația, Ucraina și România. În ceea ce privește România, s-a precizat că situația s-a îmbunătățit în 2023, pe lângă Asociația Comunelor din România, achitând și Asociația Orașelor din România și Asociația Municipiilor din România.

În partea a doua a întâlnirii au fost purtate discuții cu privire la viitoarele alegeri pentru Parlamentul European și în ce mod asociațiile pot contribui la o bună prezență a cetățenilor la vot, dar și la o prezentare cât mai bună a mesajelor candidaților.

În ultima parte s-a discutat despre proiectele implementate de CEMR, dar și despre cele viitoare și activitățile planificate pentru 2024.

Asociația Comunelor din România a fost reprezentată la acest eveniment de dl Adrian-Constantin MIROIU-LAMBA, director executiv.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.