Casa Comunelor României

Situată în cartierul bucureștean Cotroceni, pe strada Constantin Noica, nr.130, Sectorul 6, Casa Comunelor României este o realizare ce a fost posibilă datorită eforturilor comunelor membre ale Asociației Comunelor din România (ACoR).

Casa Comunelor României

Decizia de a achiziționa imobilul a fost luată încă din anul 2013 de către Consiliul director al Asociației Comunelor din România, întrunit statutar, în ședință extraordinară în data de 20 noiembrie 2013.

În data de 22 iulie 2018 a fost luată Hotărârea nr 10 privind stabilirea de măsuri pentru asigurarea finanțării Casei Comunelor României și începând cu 1 ianuarie 2019, comunele membre ale ACoR prin contribuția lor au făcut posibilă îndeplinirea acestui deziderat.

ACoR devine proprietarul imobilului în data de 7 decembrie 2020, comunele membre care au contribuit la achiziționarea Casei Comunelor României, până la această dată, le puteți vedea aici.

A urmat o perioadă de renovări necesare pentru desfășurarea activităților curente ale Asociației, iar în data de 12 ianuarie 2022, ACoR a reușit rambursarea integrală a creditului, lucru posibil tot ca urmare a mobilizării comunelor membre.

Descarcă documentele →