Trei atracții naturale din comuna Căbești, județul Bihor, au devenit arii naturale protejate

La finalul lunii octombrie trei atracții naturale din comuna Căbești au devenit arii naturale protejate de interes județean printr-o hotărâre a Consiliului Județean Bihor adoptată în ședința ordinară. Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate le va integra în rețeaua Natura 2000 prin conectarea lor la situl Natura 2000 Pădurea Craiului – Defileul Vadul Crișului.

Cele trei atracții sunt:

  • Valea Dâlbii – Peștera Ușorilor – Cheile Strâmturii;
  • Râul Pietrificat de pe Sohodolul Căbeștilor (Valea Gropii);
  • Cucuruzul – Valea Cascadei – Valea Iederii de pe Sohodolul Căbeștilor.
„Sunt 3 obiective cu potențial turistic important, motiv pentru care s-a hotărât să fie cuprinse într-o zonă naturală protejată și în felul acesta să se poată crea condiții pentru protejarea lor, dar și pentru a putea amenaja accesul către ele, ca oamenii să poată să se bucure de ceea ce ne oferă natura în comuna noastră.
Este o măsura care poate asigura atragerea de fonduri europene pentru amenajarea și protejarea lor, dar și dezvoltarea zonei din punct de vedere turistic și implicit, economic sau ca infrastructură.
Ne bucurăm că sunt prezente și alte instituții publice ca CJ Bihor sau CAPDD Bihor care vin cu specialiști în domeniu pentru a ne asigura pe noi cei din administrația locală, că ceea ce facem este util și corect pentru amenajarea acestor locuri și ajută să protejăm și să păstrăm zona frumoasă și naturală.
Mulțumim tuturor pentru implicare!”, dna Gabriela-Corina ENE, primarul comunei Căbești, județul Bihor. 
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.
X