SESIZARE PRIVIND NERESPECTAREA CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI ȘI A LEGILOR

Guvernul României, Ministerul Finanțelor, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Secretariatul General al Guvernului au fost sesizate de către Asociația Comunelor din România, asupra modului în care se încearcă promovarea și aprobarea proiectului Ordonanței de urgență pentru aprobarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare pe anul 2023 în vederea încadrării în ținta  de deficit bugetar asumată prin Programul de convergență și pentru modificarea unor acte normative, fiind astfel în situația vădită de încălcare a mai multor prevederi constituționale și legale în vigoare.

În acest sens, Asociația Comunelor din România a solicitat, în conformitate cu prevederile art. 7 alin (9) din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, cu modificările și completările ulterioare, organizarea unei întâlniri, în care să se dezbată public acest proiect de ordonanță de urgență, care prejudiciază activitatea autorităților administrației publice locale atât în anul 2023, dar, cu siguranță, și pe cea din 2024.

Textul integral al solicitării ACoR se regăsește aici.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.