REPREZENTANȚII ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA AU PARTICIPAT LA ÎNTÂLNIREA CU REPREZENTANȚII ORGANIZAȚIEI PENTRU COOPERARE ȘI DEZVOLTARE ECONOMICĂ (OCDE)

În data de 5 decembrie 2023, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în cadrul misiunii de evaluare a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) în domeniul dezvoltării regionale s-a desfășurat întâlnirea cu Federația Zonelor Metropolitane, Asociația Comunelor din România, Asociația Orașelor din România, Asociația Municipiilor din România și Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România.

Din partea Asociației Comunelor din România au participat la această întâlnire doamna Alina APOSTOL, primarul comunei Ciortești, județul Iași, vicepreședinte pentru relații externe al ACoR și domnul Romeo ȚEPEȘ-FOCȘA, primarul comunei Corbu, județul Harghita.

Pe agenda de discuții s-au aflat următoarele subiecte:

1. Dezvoltare urbană;

2. Prioritățile politicilor locale;

3. Parteneriate rural-urban;

4. Capacitate instituțională și fiscală.

Discuțiile s-au axat asupra politicii de dezvoltare regională, planificării strategice și accesului la sursele de finanțare pentru structurile asociative ale autorităților administrației publice locale, în contextul procesului de aderare a României la OECD.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.