Prim-vicepreședinte ACoR, Mariana GÂJU, a participat la evenimentul „Just EU Green Deal” organizat de Comitetului European al Regiunilor

Vineri, 26 noiembrie, în Sevilla, Spania, a avut loc „Just EU Green Deal”, organizat de Grupul PSE din cadrul Comitetului European al Regiunilor, în cooperare cu Grupul S&D din Parlamentul European.

Acest eveniment a reunit alături de membri ai Comitetului European al Regiunilor, politicieni locali și regionali din întreaga lume, membri ai parlamentelor europene și comisari ai UE, precum și reprezentanți ai asociațiilor și organizațiilor europene relevante, activiști pentru mediu, cu scopul de a face schimb de bune practici și a găsi soluții progresive pentru a sprijini tranziția ecologică.

Doamna Mariana GÂJU a participat la eveniment în calitate de prim-vicepreședinte al ACoR și membru al Comitetului European al Regiunilor și al Grupului PSE din cadrul aceluiași comitet.

„Acest eveniment reprezintă o oportunitate de implicare a următoarei generații de politicieni și de a sprijini activitatea acestora în vederea punerii în aplicare a unei tranziții echitabile și durabile. O școală pentru tinerii lideri locali și regionali progresivi va avea loc ca urmare a evenimentului”, a declarat dna Mariana GÂJU, primarul comunei Cumpăna, județul Constanța.

Deși pandemia de coronavirus testează economiile din aproape toate statele membre ale UE (și nu numai), nu există nicio îndoială că UE are nevoie urgentă mai mult ca oricând de un nou model economic, durabil, care combină progresul social și ecologic, care îmbunătățește bunăstarea oamenilor și a locurilor.
Acesta ar trebui să fie și obiectivul unui acord european ecologic progresiv, care să includă lupta împotriva celor două provocări legate de abordarea crizei climatice și promovarea justiției sociale.

 

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.
X