Premiul ARLEM 2022 – Antreprenoriat pentru tinerii din mediul local în regiunea mediteraneană

Premiul ARLEM din acest an – Antreprenoriat pentru tinerii din mediul local în regiunea mediteraneană va fi acordat în cadrul sărbătorilor Zilei Mediteranei (Day of the Mediterranean). Cu identitatea sa vizuală complet renovată, prin amabilitatea susținătorilor puternici de la Uniunea pentru Mediterana (Union for the Mediterranean), câștigătorul și autoritatea locală/regională vor fi anunțați în cadrul celei de-a 13-a sesiuni plenare ARLEM, care va avea loc în perioada 7-8 noiembrie la Izmir, Turcia.

Premiul se adresează:

  • Tânărului antreprenor care are până în 35 de ani;
  • Tânărului care este sprijinit de autoritățile regionale sau locale;
  • Tânărului care își conduce compania de cel puțin 3 ani;
  • Tânărului care are sediul companiei într-una dintre țările afișate pe harta de mai jos.

Vă puteți înregistra aici pentru Premiul ARLEM 2022: formular de înregistrare. Termen limită înscrieri: 15 august 2022

Context

Adunarea Regională și Locală Euro-Mediteraneană (ARLEM), în colaborare cu partenerii și susținătorii săi apropiați, acordă granturi și premii unui tânăr antreprenor la nivel local din țările mediteraneene partenere ale ARLEM. Premiul se concentrează în special pe legătura dintre antreprenor și autoritatea locală sau regională care le oferă sprijin.

Obiectivele premiului sunt triple:

  • Să prezinte un exemplu de succes de antreprenoriat în regiunea mediteraneană pentru a inspira alți tineri;
  • Să demonstreze impactul pozitiv pe care autoritățile locale și regionale din țările partenere mediteraneene îl pot avea asupra ecosistemului antreprenorial, încurajând astfel alte autorități locale și regionale să promoveze și să susțină activ antreprenoriatul tinerilor;
  • Să ilustreze modul în care tinerii antreprenori din țările partenere mediteraneene își iau în mod activ viitorul în propriile mâini, creând locuri de muncă și influențând pozitiv dezvoltarea economică locală, stabilind astfel o narațiune pozitivă.

Comitetul de evaluare și Juriul

Comitetul de evaluare a Premiului ARLEM este format din reprezentanți dintr-o gamă largă de organizații care sunt interesate de prosperitatea regiunii mediteraneene. Acestea includ instituții europene și euro-mediteraneene precum Comisia Europeană și Secretariatul Uniunii pentru Mediterana, Fundația Europeană de Formare, Centrul Comun de Cercetare; asociații care sunt membre ARLEM, precum CPRM-CIM și Medcities; Eurocamere și Rețeaua de Investiții ANIMA, o organizație non-profit. Acesta este prezidat de Comitetul European al Regiunilor și evaluează cererile considerate eligibile conform criteriilor de atribuire. Lista scurtă de trei până la cinci finaliști este apoi transmisă juriului (copreședinția ARLEM) pentru a alege câștigătorul final.

Câștigători anteriori și premiile

Cei trei câștigători anteriori ai premiului ARLEM variază, de la o companie de modă libiană susținută de orașul Tripoli, la un producător de curmale și oțet susținut de ANSEJ din Algeria și, în sfârșit, o companie locală și sustenabilă de aventură cu sediul în Berat, Albania și susținută de acest oraș. În timp ce premiul în sine constă într-o mențiune de onoare cu scopul de a oferi vizibilitate și oportunități de creare de rețele tânărului antreprenor câștigător și sprijinul oferit de autorității locale sau regionale și, prin urmare, nu include nicio recompensă financiară, câștigătorii au putut beneficia de cursuri de formare și sprijin de alte feluri oferite de partenerii ARLEM.

Pentru mai multe informații despre criteriile de eligibilitate și despre modul de aplicare, vă rugăm să consultați pliantul Premiul ARLEM și ghidul de aplicare.

Dacă aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să contactați secretariatul ARLEM la următoarea adresă de emai: [email protected].

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.