ACoR a participat la Summitul European al Tinerilor din Mediul Rural

„Atunci când tinerii sunt implicați în procesul decizional, văd o schimbare reală în comunitățile lor, o schimbare la care ei înșiși au contribuit.” (Valentin-Dumitru-Ioan IVAN, ofițerul de presă al ACoR, primarul comunei Sadu, județul Sibiu, președintele Filialei Județene Sibiu a ACoR)

În data de 07 septembrie 2023, ofițerul de presă al ACoR, Valentin IVAN, a participat la un panel de lucru din cadrul Summitului European al Tinerilor din Mediul Rural, eveniment strategic ce urmărește să contribuie la dezvoltarea ecosistemului de tineret din mediul rural din Europa, reunind peste 250 de tineri din mediul rural din România și Europa, lucrători de tineret, organizatori comunitari și reprezentanți ai autorităților publice din România și Uniunea Europeană.
Summitul are loc în perioada 5-9 septembrie 2023, în comuna Aroneanu din județul Iași, o localitate care a purtat titlul de Sat European de Tineret în anul 2021.

Organizat sub umbrela Programului European Youth Village, demarat în anul 2018, Summitul este rezultatul colaborării dintre Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Guvernanța programului European Youth Village, reprezentată de Asociația pentru Dezvoltare Activă și Asociația Go Free.
Vicepreședintele ACoR a participat la panelul dedicat Cartei Albe a Tinerilor din Mediul Rural, unde s-a discutat despre modul în care prioritățile tinerilor din mediul rural se reflectă în deciziile publice la nivel local.

„Este crucial ca tinerii să fie consultați și să aibă un cuvânt de spus în elaborarea politicilor și programelor care îi afectează direct. Integrarea priorităților tinerilor din mediul rural în deciziile publice la nivel local necesită un angajament activ și o abordare strategică din partea autorităților locale”, a declarat Valentin Ivan, subliniind că „implicarea tinerilor în procesul decizional nu este doar un obiectiv nobil, ci și o necesitate vitală pentru a construi societăți mai incluzive și mai echitabile.”
„Tinerii aduc idei proaspete, energie și perspective diferite asupra problemelor noastre. Atunci când sunt implicați în procesul decizional, văd o schimbare reală în comunitățile lor, o schimbare la care ei înșiși au contribuit, iar asta îi învață despre responsabilitate, solidaritate și respect față de deciziile pe care le iau împreună”, a susținut președintele Filialei Județene Sibiu a ACoR, Valentin IVAN.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.