Gala Federației Internaționale a Comunităților Educaționale din România, 33 ani de existență

În data de 13 decembrie 2023, Asociația Comunelor din România (ACoR) ȋn parteneriat cu Federația Internațională a Comunităților Educaționale din România (FICE), a organizat la Palatului Copiilor din București, Gala FICE, un eveniment de celebrare a valorilor educaționale, sociale, civice și morale, a asumării, implicării și responsabilității, a solidarității și eforturilor instituționale făcute în favoarea copiilor și tinerilor, în numele educației, al emancipării și dezvoltării prin educație.

Asociația Comunelor din România (ACoR) a fost reprezentată la eveniment de domnul Emil DRĂGHICI, președintele ACoR, primarul comunei Vulcana-Băi, județul Dâmbovița; doamna Mariana GÂJU, prim-vicepreședintele ACoR, primarul comunei Cumpăna, județul Constanța și de domnul Sergiu ȚÂRA, președintele executiv al ACoR.

Gala a debutat prin alocuțiuni ale invitaților implicați de-a lungul anilor în activitatea FICE Romȃnia: doamna Simona BUCURA-OPRESCU, ministrul Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, domnul Florin LIXANDRU, secretar de stat în Ministerul Educației, domnul Sorin IVAN, vicepresedintele FICE Romȃnia, domnul Emil DRĂGHICI, președintele ACoR, doamna Mariana GÂJU, prim-vicepreședintele ACoR, domnul Petre DINICǍ, directorul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilitǎţi și altii. Aceștia au primit diplome de merit pentru implicarea în activitatea FICE, pentru binele, educația și protecția copiilor proveniți din medii defavorizate.

Evenimentul  a continuat cu  spectacolul de colinde  intitulat „După datina străbună”, la care au luat parte copiii de la Grǎdiniţa nr. 268, sector 5, Școala Gimnazialǎ nr. 96, sector 4 și Școala Gimnazialǎ nr. 97, sector 4, București.

Comuna Cumpăna, membră FICE din anul 2016, a fost reprezentată în cadrul Galei de către copiii ansamblurilor folclorice reunite „Româncuța” și „Mugurașii Cumpenei”, coordonate de către maestrul coregraf Constantin Olteanu. Pe scenă au mai evoluat și copiii din comuna Osica de sus, județul Olt; comuna Mărăcineni, județul Argeș și comunele Măgurele și Moeciu, județul Prahova.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.