Consolidarea rezilienței autorităților locale și regionale care se confruntă cu provocările migrației

În data de 23 noiembrie 2023, a avut loc la București, cea de-a doua reuniune a Comunității de Practică privind migrația și drepturile omului la nivel local, creată în cadrul proiectului „Consolidarea rezilienței autorităților locale și regionale care se confruntă cu provocările migrației”, implementat de Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

Acest proiect multilateral, ce are ca părți interesate: România, Republica Moldova și Polonia, își propune să îmbunătățească cooperarea între autoritățile locale și naționale în domeniul migrației, să dezvolte competențele și capacitățile autorităților locale și ale cetățenilor acestora pentru a răspunde mai bine la migrație, dar și să construiască o societate incluzivă, rezistentă și durabilă.

Reprezentanții structurilor asociative din cele trei țări au oferit practici inspiraționale și recomandări în elaborarea unui Ghid privind managementul situațiilor de urgență la nivel local și regional.

Asociația Comunelor din România (ACoR) a fost reprezentată la eveniment de către membrii Comunității de Practică din partea Asociației: Anuța ENEA-BIZĂU, primarul comunei Bogdan Vodă, Maria CUCIUREANU, viceprimarul comunei Bogdan Vodă, județul Maramureș, Iuliana GHIȚĂ, consilierul personal al primarului comunei Măgurele, județul Prahova, Mihăiță-Antonel IONAȘCU, președintele executiv al Filialei Județene Tulcea a ACoR, Sergiu ȚÂRA, președintele executiv al ACoR și de către Corina-Alexandra GHEORGHE, șeful biroului relații internaționale în cadrul ACoR.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.