Atelierul de instruire pentru aleșii locali din mediul rural – proiectul „Cooperare digitală pentru dezvoltarea locală”

În perioada 11– 13 iunie 2023 a avut loc atelierul de instruire pentru aleșii locali din mediul rural, organizat de Asociația Comunelor din România (ACoR) în parteneriat cu Asociația Intellisoft în cadrul proiectului „Cooperare digitală pentru dezvoltarea locală”, cod SIPOCA 942, cod MySMIS 151309.

Atelierul a fost organizat pentru 33 de aleși locali din mediul rural, câte un ales local de la nivel de județ, pentru a-i pregăti în ceea ce privește utilizarea digitalizării în guvernanța participativă.
Evenimentul s-a desfășurat la Hotelul Rozmarin, Predeal, județul Brașov.

Obiectivele atelierului de instruire a avut în vedere următoarele aspecte principale:
• aprofundarea conceptului de educație digitală;
• reducerea deficitului de cunoștințe și competențe digitale;
• cultivarea abilităților cognitive și tehnice necesare pentru consolidarea capacităților de a utiliza instrumentele TIC;
• oferirea de date relevante despre domeniile abordate;
• oferirea de studii de caz utile care pot contribui la adoptarea de măsuri practice privind strategia locală de digitalizare.

Atelierul de instruire dedicat aleșilor locali din toate județele țării, l-a avut ca trainer pe domnul Cristian ANGHEL și ca expert coordonare instruiri, pe domnul Călin POP, reprezentanți ai Asociației Intellisoft. Aceștia au evidențiat implicarea activă a participanților la atelier dar și importanța cunoașterii cât mai aprofundate a termenului de educație digitală. Din partea Asociației Comunelor din România au participat doamna Cristina POP, managerul proiectului și doamna Adriana-Adelina PREDA, expertul de comunicare în cadrul proiectului SIPOCA 942.

În perioada 26 august 2022 – 26 octombrie 2023, Asociația Comunelor din România implementează, în parteneriat cu Asociația Intellisoft, proiectul „Cooperare digitală pentru dezvoltarea locală”, cod SIPOCA 942/ cod MySMIS 151309, finanțat prin Fondul Social European, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.