Reuniunea structurii parteneriale pentru elaborarea Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială

Doamna Mariana GÂJU, primarul comunei Cumpăna, județul Constanța și prim-vicepreședintele Asociației Comunelor din România, în calitate de reprezentant al celor 2863 comune ale României a participat astăzi, 10 august 2021, la „Reuniunea structurii parteneriale pentru elaborarea Programului Operațional Incluziune și Demnitate Socială” organizată de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

În cuvântul său, doamna primar, susține axele prioritare 3 și 4 cu măsurile lor. Aceasta a transmis celor prezenți că, din păcate, în anul 2021 încă există comune ce au în componența lor sate fără medic de familie sau asistent medical. 

„Nu există medici de familie în cadrul unităților școlare, nu există asistenți medicali, mediatori școlari, asistenți medicali comunitari și toate acestea trebuie reglementate atât prin angajarea acestor specialiști, cât și prin formarea continuă a asistenților sociali și asigurarea serviciilor sociale permanente.

Semnalăm nevoia comunicării între Ministrul Sănătății și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru reglementarea acestor disfuncționalități.

Administrațiile Publice Locale își arată disponibilitatea de a pune la dispoziția Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, terenuri pe care să se construiască centrele de zi și de sprijin pentru menținerea copiilor în familie”, a reiterat dna Mariana GÂJU în cadrul întâlnirii.

Primarul Mariana GÂJU, se adresează însă în special domnului ministru GHINEA, solicitând cuprinderea în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a unor măsuri care să finanțeze realizarea infrastructurii mari (apă, canalizare, gaze, drumuri), care să ducă la condiții decente de trai pentru cetățenii comunelor României, dar și în cadrul tuturor instituțiilor sociale.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.