Comuna Ghelința – județul Covasna câștigătoarea locului 1 în cadrul concursului „Orașe durabile”, organizat de Ambasada Franței în România

Miercuri, 20 octombrie 2021, ambasadorul Franței, doamna Laurence AUER, a înmânat premiile concursului „Orașe durabile”, autorităților locale din România (județe, municipii, orașe și comune), care au realizat sau urmează să inițieze un proiect inovator pentru dezvoltarea durabilă a localității lor. Autoritățile locale au putut prezenta proiecte care au fost efectiv realizate, sunt în curs de implementare sau sunt suficient de mature pentru a beneficia de cofinanțare europeană.

Locul 1 a fost ocupat de comuna Ghelința, județul Covasna și de municipiul Buzău.

În cadrul evenimentului organizat la sediul Ambasadei Franței în România, președintele Asociației Comunelor din România (ACoR), Emil DRĂGHICI, l-a felicitat pe primarul comunei Ghelința, dl Botond ILYES, pentru proiectul „Comunitate sustenabilă energetic”, dezvoltat între 2016 și 2019, ce a permis construirea unui sistem de încălzire din deșeuri vegetale (biomasă).

Municipiul Sibiu a câștigat premiul al doilea pentru un proiect de reabilitare a clădirilor istorice, iar Isaccea a obținut premiul al doilea la categoria „Orașe și municipii de dimensiuni medii” pentru planul de punere în valoare a cetății Noviodunum.

Autoritățile locale câștigătoare din România vor beneficia de o vizită de studiu în Franța, în săptămâna 15 noiembrie, care le va permite un schimb de experiență cu partenerii francezi din Paris și Tours, orașul partener al acestei ediții.

Concursul „Orașe durabile”, a fost organizat de Ambasada Franței în România, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER), Business France și asociațiile reprezentative ale autorităților locale din România, cu sprijinul Carrefour și Renault, cu scopul de a promova inițiativele autorităților locale din România care se înscriu într-un proces de dezvoltare durabilă și de tranziție ecologică.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.