Întâlnire între Asociația Comunelor din România, Asociația Municipiilor din România și Congresul Autorităților locale din Republica Moldova

Miercuri, 10 noiembrie, a avut loc o întâlnire între reprezentanții Asociației Comunelor din România (ACoR) și al Asociației Municipiilor din România (AMR) cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova (CALM).

Întâlnirea desfășurată la sediul AMR a avut drept obiectiv trasarea unor posibile direcții de colaborare între structurile asociative din România și cele din Republica Moldova, ca urmare a evenimentului de la Sibiu, din luna septembrie, când a fost semnată Declarația Apel privind constituirea CALRRM.

Astfel, prin prisma intereselor comune strategice și naționale, reprezentanții CALM au prezentat inițiativa de a forma o structură asociativă care să reunească toate structurile asociative din România și Republica Moldova, prin prisma relațiilor deja dezvoltate între cele două țări. Scopul este acela de a contribui la ancorarea Republicii Moldova la valorile din spațiul european.

Aceasta structură are următoarele trei obiective principale:

1. Ajustarea cadrului legislativ din Republica Moldova în raport cu tendințele europene;
2. Schimb de experiență în ceea ce privește atragerea de fonduri și scrierea de proiecte;
3. Facilitarea colaborării cu organizațiile europene de la Bruxelles și Strasbourg: CoR; CEMR; CPLRE; UCLG.

Invitații au fost asigurați de disponibilitate AMR în ceea ce privește colaborarea, iar propunerile vor fi dezbătute în cadrul forurilor decizionale ale Asociației Municipiilor din România, urmând ca deciziile să fie luate în cadrul acestora.

Din partea CALM au participat:
1. Constantin Cojocari, președintele Rețelei Orașelor și Municipiilor din cadrul CALM, primarul municipiului Edineț;
2. Viorel Furdui, director executiv al CALM;

Din partea ACoR au participat:
1. Sergiu Țâra, președintele executiv al  ACoR;

Din partea AMR au participat:

1. Laura Popescu, director dezvoltare și proiecte al AMR;
2. Aurel Simionescu, expert administrație publică al AMR;

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.
X