Întâlnire cu reprezentanții Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Sud-Est-ul Europei (NALAS)

În data de 10 noiembrie, la sediul Asociației Comunelor din România (ACoR), a avut loc întâlnirea reprezentanților ACoR, ai Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova (CALM) și ai Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Sud-Est-ul Europei (NALAS).

Subiectele principale dezbătute în cadrul acestei întâlniri s-au axat pe colaborarea dintre cele 3 asociații în vederea identificării unor surse de finanțare europene și norvegiene, pentru proiecte de interes ale autoritățile locale din  Sud-Est-ul Europei și organizarea evenimentelor viitoare ale celor 3 asociații.

Astfel, în luna aprilie 2022, va avea loc Adunarea generală a NALAS, ce se dorește a se desfășura în format fizic la Belgrad, dacă situația pandemică o va permite.

Reprezentanții NALAS au propus întâlniri periodice ale femeilor primar și organizarea Forumului Femeilor Primar, primăvara viitoare, în Croația.

Totodată, aceștia au făcut propunerea ca, în luna decembrie a.c., 2 reprezentanți ai comunelor  să participe la Municipal Asset Management.

În cadrul întâlnirii, președintele executiv, Sergiu ȚÂRA, a adus în discuție subiectul digitalizării, subiect de mare interes pentru mediul rural românesc și a propus înființarea unui grup de lucru (Task Force) pe această temă, cât și dezbateri pe ordinea de zi, cu același subiect, în cadrul Adunării generale a NALAS. Reprezentanții CALM și NALAS și-au exprimat susținerea față de propunerile președintelui executiv al ACoR.

Au fost prezenți la întâlnire: domnul Kelmend ZAJAZI – director executiv al NALAS, domnul Boran IVANOSKI – ofițer de programe al NALAS, domnul Constantin COJOCARI – președintele Rețelei Orașelor și Municipiilor din cadrul CALM, primarul municipiului Edineț și Viorel FURDUI – director executiv al CALM.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.