Sfințirea Casei Comunelor României și a principalelor simboluri ale satului românesc

În data de 29 mai 2023, la sediul Casei Comunelor României, de pe strada Constantin NOICA, nr. 130, sectorul 6, municipiul București, a avut loc sfințirea Casei Comunelor României și a principalelor simboluri ale satului românesc: troița comunelor României, icoana Maicii Domnului, îmbrăcată în costum tradițional, ocrotitoarea comunelor României și fântâna veșniciei satului românesc.

Slujba de sfințire a fost oficiată de părintele conferenţiar doctor Constantin PREDA, iar în cuvântul de învățătură rostit a fost amintită importanța păstrării tradiției și a valorilor satului românesc.

Printre participanții la acest eveniment au fost reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale, ai asociației STABILITATE, ARMONIE și TRADIȚII – SAT, ai Sindicatului Național SCOR al Salariaților Comunelor și Orașelor din România, precum și primari ai comunelor membre ale Asociației Comunelor din România:

  • Simona BUCURA-OPRESCU, președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaților;
  • Carmen-Dorina DRĂGAN, Directorul Direcției Servicii Generale din Cadrul Administrației Prezidențiale – Secretariatul General al Administrației Prezidențiale;
  • Daniel-Iustin MARINESCU, directorul general al Direcției Generale Administrație Publică din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației;
  • Camelia MOISE, prim-vicepreședintele Asociației Stabilitate, Armonie și Tradiții – SAT.

De asemenea, după slujba de sfințire, participanții la eveniment au audiat Oda satului românesc, muzica și versurile fiind compuse de domnul Marian MĂRGĂRIT, primarul comunei Boldu, județul Buzău.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.