Întâlnire de lucru organizată de Ministerul Finanțelor, cu experți din partea Departamentului de Afaceri Fiscale din cadrul Fondului Monetar Internațional (FAD-FMI)

Azi, 4 aprilie 2022, Asociația Comunelor din România (ACoR) a participat la o întâlnire de lucru organizată de Ministerul Finanțelor, cu experți din partea Departamentului de Afaceri Fiscale din cadrul Fondului Monetar Internațional (FAD-FMI).

Scopul acestei întâlniri de lucru a fost acela de a identifica cele mai bune practici în ceea ce privește modernizarea sistemului de impozitare a proprietății.

În cadrul întâlnirii, președintele ACoR a subliniat faptul că există o serie de discrepanțe în ceea ce privește impozitarea bunurilor din mediul rural și din mediul urban, fiind necesară implementarea principiului potrivit căruia, pentru bunuri impozabile egale, se datorează impozit egal, accentuând, de asemenea, faptul că se impune dezvoltarea unui sistem de indicatori pentru stabilirea bunurilor impozabile.

La acest eveniment, Asociația Comunelor din România a fost reprezentată de către:

  1. Emil DRĂGHICI, președintele ACoR, primarul comunei Vulcana-Băi, județul Dâmbovița;
  2. Valentin-Dumitru-Ioan IVAN, ofițerul de presă al ACoR, președintele Filialei Județene Sibiu a ACoR și primarul comunei Sadu;
  3. Nicolae PANDEA, președintele Filialei Județene Călărași a ACoR și primarul comunei Ștefan cel Mare;
  4. Ioan ROȘAN, președintele Filialei Județene Sălaj a ACoR și primarul comunei Valcău de Jos;
  5. Sergiu ȚÂRA, președintele executiv al ACoR;
  6. Daniela-Irina ȘOFINEȚI, consilier administrație publică în cadrul ACoR.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.