Cea de-a patra ediție a concursului de bune practici pe tema orașelor durabile destinat colectivităților locale din România

Cea de-a patra ediție a concursului de bune practici pe tema orașelor durabile destinat colectivităților locale din România

Ambasada Franței în România lansează cea de-a patra ediție a concursului de bune practici pe tema orașelor durabile destinat colectivităților locale din România. Concursul are drept scop valorizarea și promovarea inițiativelor întreprinse de colectivitățile teritoriale române (județe, municipii, orașe, comune) care se înscriu în dinamica dezvoltării durabile și a tranziției ecologice.

De asemenea, apelul de proiecte urmărește să recompenseze colectivitățile teritoriale române implicate în dezvoltarea durabilă, pentru practicile lor în domenii-cheie ale „orașului durabil”, precum:

1) Gestionare deșeuri, eficiență energetică și economie circulară;

2) Mobilitate urbană;

3) Apă și canalizare;

4) Reconversie urbană și reabilitare patrimoniu.

Colectivitățile locale vor putea depune proiecte efectiv realizate (în perioada 2018-2022), în curs de realizare sau care sunt suficient de mature pentru a beneficia de cofinanțare europeană.

Anul trecut, comuna Ghelința din județul Covasna a fost câștigătoarea locului 1 în cadrul concursului „Orașe durabile”, cu proiectul „Comunitate sustenabilă energetic”, dezvoltat între 2016 și 2019, ce a permis construirea unui sistem de încălzire din deșeuri vegetale (biomasă).

Vă invităm să descărcați formularul de înscriere  de mai jos, precum și documentul cu structurile eligibile, ariile tematice, în ce constă premiul, conținutul dosarului și procedura de selecție.

Concurs Orase Durabile 2022 – CERERE DE PROIECTE colectivitati locale

Concours Ville Durable – FORMULAIRE 2022

Dosarele de candidatură trebuie trimise în format electronic, până vineri, 17 iunie 2022 (inclusiv), la adresa: [email protected].

 Mai multe detalii despre acest concurs, găsiți accesând și linkul: A patra ediție a concursului de bune practici pe tema orașelor durabile (…) – La France en Roumanie (ambafrance.org).

 

Vă invităm să vă înscrieți la Conferința Orașul durabil, care va avea loc în perioada 4 – 5 iulie 2022, accesând următorul link: https://www.ccifer.ro/ro/evenimente/agenda/e/event/conferinta-orasul-durabil.html 

 

 

Vă urăm succes la depunerea dosarelor!
Echipa ACoR.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.