Campionatul European de Fotbal al Primarilor 4 – 10 mai 2024, Leipzig, Germania

Echipa României – vicecampioană europeană!

După ce a trecut în semifinala Campionatului European de Fotbal al Primarilor de echipa Croației, România a întâlnit în finală echipa Cehiei, fiind învinsă de aceasta cu scorul de 3 la 1. Astfel, echipa României s-a clasat pe locul al 2-lea!

În semifinală, România a învins Croația cu scorul de 7 la 1 prin golurile marcate de George POPESCU, primarul comunei Sulița, județul Botoșani – 2 goluri, Roland-Tiberiu ZELENCZ, primarul comunei Mica, județul Cluj – 2 goluri, Brian FILIMON, primarul comunei Măureni, județul Caraș-Severin, Dumitru-Marcel POPA, primarul comunei Cărpiniș, județul Timiș și Gheorghe-Valerian POPOLAN, primarul comunei Dăești, județul Vâlcea.

În finala campionatului, România a fost învinsă de echipa Cehiei cu scorul de 3 la 1, după un meci aprig disputat. Pentru România a marcat Vlăduț NICULAE, primarul comunei Aninoasa, județul Dâmbovița.

În cadrul festivității de premiere, Brian FILIMON, primarul comunei Măureni, județul Caraș-Severin a primit titlul de cel mai bun jucător al Campionatului European. Golgetherul echipei României a fost Roland-Tiberiu ZELENCZ, primarul comunei Mica, județul Cluj, cu 9 goluri marcate.

În sferturile de finală ale Campionatului European de Fotbal al Primarilor, România a întâlnit echipa a doua a Germaniei, pe care a învins-o cu scorul de 6 la 0, prin golurile marcate de Roland-Tiberiu ZELENCZ, primarul comunei Mica, județul Cluj – 2 goluri, Brian FILIMON, primarul comunei Măureni, județul Caraș-Severin, Gheorghe JURJ, viceprimarul comunei Pișchia, județul Timiș, Claudiu MIHĂLCEANU, primarul comunei Giarmata, județul Timiș și Vlăduț NICULAE, primarul comunei Aninoasa, județul Dâmbovița. În semifinală Romania va juca cu Croația. În cea de-a doua semifinală se vor întâlni Cehia și echipa a doua a Ucrainei.

În cea de-a doua zi a Campionatului European de Fotbal al Primarilor au continuat meciurile de calificare în toate cele 4 grupe. În grupa D, România a jucat 2 meciuri de calificare, Cu Republica Moldova, pe care l-a câștigat cu 7 la 1 și cu Croația, pe care l-a câștigat cu 6 la 1. În meciul cu Moldova au înscris Roland-Tiberiu ZELENCZ, primarul comunei Mica, județul Cluj – 3 goluri, Brian FILIMON, primarul comunei Măureni, județul caraș-Severin – 2 goluri și Gheorghe JURJ, viceprimarul comunei Pișchia, județul Timiș. În meciul cu Croația u marcat  Roland-Tiberiu ZELENCZ, primarul comunei Mica, județul Cluj – 2 goluri, Brian FILIMON, primarul comunei Măureni, județul Caraș-Severin, Dumitru-Marcel POPA, primarul comunei Cărpiniș, județul Timiș – 2 goluri, Gheorghe JURJ, viceprimarul comunei Pișchia, județul Timiș și Adrián ISTVÁN, primarul comunei Dârjiu, județul Harghita. 

În urma meciurilor de calificare, România a ocupat locul 1 în grupa de D, calificându-se în sferturile de finală ale Campionatului. Alături de echipa de fotbal a primarilor din România s-au calificat în sferturi Croația, din grupa D, Germania 1 și Italia din grupa A, Cehia 1 și Ucraina 2 din grupa B, Slovacia 1 și Germania 2 din grupa C. Celelalte 8 echipe, respectiv Slovacia 2, Ucraina 1, Polonia, Slovenia, Austria, Sud-Tirol, Cehia 2 și Moldova vor juca meciurile pentru locurile 9 – 16.

Campionatul European de Fotbal al Primarilor a început astăzi, 5 mai 2024, cu primele meciuri din grupe. Aceste meciuri au fost precedate de festivitatea de deschidere a campionatului, la care au participat toate cele 16 echipe participante – Germania 1, Italia, Ucraina 1, Slovacia 2, Cehia 1, Slovenia, Polonia, Ucraina 2, Slovacia 1, Sud-Tirol, Austria, Germania 2, România, Moldova, Croația și Cehia 2. La festivitatea de deschidere dl Hermann Winkler, președintele Asociației Saxone de fotbal a  evidențiat rolul sportului în viața comunităților locale, dar și importanța faptului că peste 350 de primari și viceprimari din mai multe țări europene s-au întâlnit pentru a avea o competiție sportivă.

România a fost distribuită în Grupa D, alături de Moldova, Croația și echipa a doua a Cehiei. celelalte grupe sunt compuse din: Grupa A – Germania 1, Italia, Ucraina 1, Slovacia 2, Grupa B – Cehia 1, Slovenia, Polonia, Ucraina 2, Grupa C – Slovacia 1, Sud-Tirol, Austria, Germania 2.

În primul meci la acest campionat european, România a câștigat cu 4 la 0 cu echipa a doua a Cehiei, prin golurile marcate de George POPESCU, primarul comunei Sulița, județul Botoșani, Brian FILIMON, primarul comunei Măureni, județul Caraș-Severin, 2 goluri și Dumitru-Marcel POPA, primarul comunei Cărpiniș, județul Timiș.

În perioada 4 – 10 mai 2024, în Leipzig, Germania, va avea loc Campionatul European de Fotbal al Primarilor, la care vor participa echipele naționale de fotbal ale primarilor din Austria, Cehia, Croația, Germania, Italia, Moldova, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Tirol și Ucraina.

România este în grupă cu echipele naționale din Moldova, Croația și Cehia (echipa a doua) și va desfășura meciurile de calificare în zilele de 5 și 6 mai 2024.

Delegația Asociației Comunelor din România va fi condusă de la dl. Nicolae BEG, președintele Ligii Primarilor Fotbaliști de Comune din România – LPFC, președintele Filialei Județene Caraș-Severin a ACoR și primarul comunei Marga.

Membrii echipei naționale de fotbal a primarilor selecționați pentru acest turneu sunt:

 1. Vasile LOMBREA, comuna Sălciua, jud. Alba;
 2. Remus-Florin MOȚIU, comuna Roșia, jud. Bihor;
 3. Dumitru CHELARIU, comuna Pomârla, jud. Botoșani;
 4. George POPESCU, comuna Sulița, jud. Botoșani;
 5. Stelian GEOABĂ, comuna Stâlpu, jud. Buzău;
 6. Brian FILIMON, comuna Măureni, jud. Caraș-Severin;
 7. Nicolae BEG, comuna Marga, jud. Caraș-Severin;
 8. Roland-Tiberiu ZELENCZ, comuna Mica, jud. Cluj;
 9. Vlăduț NICOLAE, comuna Aninoasa, jud. Dâmbovița;
 10. Adrián ISTVÁN, comuna Dârjiu, jud. Harghita;
 11. Ovidiu-Ilie FURDUI, comuna Criscior, jud. Hunedoara;
 12. Vasile POPA, comuna Gârbovi, jud. Ialomița;
 13. Gabriel-Stelian MUREȘAN, comuna Apold, jud. Mureș;
 14. Victor PRODAN, orașul Ungheni, jud. Mureș;
 15. Alexandru BEXA, comuna Lunca Bradului, jud. Mureș;
 16. Sergiu CONSTANDA, comuna Poiana Câmpina, jud. Prahova;
 17. Ioan FILIMON, comuna Porumbacu de Jos, jud. Sibiu;
 18. Claudiu MIHĂLCEANU, comuna Giarmata, jud. Timiș;
 19. Dumitru-Marcel POPA, comuna Cărpiniș, jud. Timiș;
 20. Gheorghe JURJ, comuna Pișchia, jud. Timiș;
 21. Dănuț-Ionel DRĂGHICI, comuna Nițchidorf, jud. Timiș;
 22. Gheorghe-Valerian POPOLAN, comuna Dăești, jud. Vâlcea;
 23. Constantin-Daniel TUDOR, comuna Șușani, jud. Vâlcea.
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.