Sesiunea de schimb de experiență și instruire pentru reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova – „Etică și transparență, conflicte de interese și incompatibilități în administrația publică locală” 15 – 18 decembrie 2022

În perioada 15 – 18 decembrie 2022 s-a desfășurat sesiunea de schimb de experiență și instruire pentru reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) organizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului și calității serviciilor pentru cetățeni – o administrație publică transparentă și responsabilă”, finanțat prin Granturile Norvegiene, în cadrul Programului Dezvoltare locală de către Asociația Comunelor din România (ACoR).

Tema sesiunii a fost: „Etică și transparență, incompatibilități și conflict de interese în administrația publică locală”, la eveniment participând un număr de 32 de reprezentanți ai Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) dar și doi reprezentanți ai Asociației Autorităților Locale și Regionale din Norvegia (KS), Lise SPIKKELAND, consilier superior al KS și Bjørn RONGEVÆR, consilier principal al KS.

Printre obiectivele asumate în cadrul acestei sesiuni de schimb de experiență și instruire s-au remarcat: înțelegerea și cunoașterea principiilor bunei guvernări, asimilarea noilor modificări legislative privind etica și transparența în administrația publică locală, actualizarea cunoștințelor referitoare la incompatibilități și conflicte de interese, precum și formarea unor abilități de lucru pentru consilierul de etică, pornind de la principiile bunei guvernări și prezentarea unor exemple de bune practici la nivel național și internațional în domeniu.

Dorina ANTONESCU a fost formatorul în cadrul acestei sesiuni, care, din prisma funcției de secretar general al comunei Suhaia din județul Teleorman, a evidențiat rolul important pe care îl are etica la nivelul administrației publice, conceptele de transparență, incompatibilități și conflicte de interese fiind în strânsă legătură cu aceasta. Doamna ANTONESCU a fost asistată și susținută pe toată perioada sesiunii de către doamna Daniela STĂNCULESCU, expert mentor pentru subactivitatea 12.2. – Transfer de cunoștințe din partea asociațiilor de autorități locale ACoR și KS către CALM – Moldova.

Sesiunea de formare s-a desfășurat la Hotelul Mara din Sinaia, județul Prahova și face parte din cele 121 de astfel de evenimente organizate în cadrul proiectului de către Asociația Comunelor din România (ACoR) și Asociația Municipiilor din România (AMR).

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.