Reprezentanții comunelor din județul Tulcea au fost instruiți în domeniile: etică, transparență, incompatibilități și conflict de interese

Asociația Comunelor din România (ACoR) a organizat, în perioada 13 -16 ianuarie,  o nouă sesiune de instruire cu titlul „Etică și transparență, incompatibilități și conflict de interese în administrația publică locală”, pentru reprezentanții comunelor din județul Tulcea.

La evenimentul organizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesului și calității serviciilor pentru cetățeni – o administrație publică transparentă și responsabilă”, finanțat prin Granturile Norvegiene, au participat 24 cursanți, din 13 comune tulcene.

Obiectivele sesiunii de instruire au avut în vedere îmbunătățirea cunoștințelor participanților cu privire la aspecte de etică și transparență în administrația publică locală, dobândirea de cunoștințe suplimentare cu privire la situația din Norvegia, în ceea ce privește activitatea desfășurată în cadrul celor patru domenii de interes ale proiectului (etică, transparență, incompatibilități și conflicte de interese), îmbunătățirea cunoștințelor participanților cu privire la principiile bunei guvernări și elaborarea de către participanți a unor planuri de acțiune pentru implementarea activităților identificate pe parcursul sesiunii de formare.

Formatorul cursului, doamna Dorina ANTONESCU, a subliniat importanța vizitei de studiu în Norvegia, mai ales din perspectiva exemplelor de bune practici oferite de gazde:

„În cadrul modulului am prezentat cele mai importante aspecte ale vizitei de studiu organizată în perioada 10-14 octombrie 2021, în Norvegia, la invitația domnului Robin Martin KÅSS, primarul Municipalității Porsgrunn, și la care am participat în calitate de reprezentant al Comunei Suhaia, Teleorman. Evenimentul a fost organizat de ACoR, în cadrul proiectului, cu sprijinul Asociației Norvegiene a Autorităților Locale și Regionale (KS) – KS Kommunesektorens organisasjon, partener în proiect.

Prezentarea s-a axat în principal pe modul în care funcționează administrația publică locală din Norvegia, modelele etice ce definesc relația dintre funcționari și cetățeni, dar și numeroasele exemple de bune practici în ceea ce privește furnizarea de servicii publice de calitate comunității, la cele mai înalte standarde de transparență și bună guvernare în gestionarea banilor publici.

De asemenea au fost dezbătute împreună cu participanți, dileme etice din cadrul Colecției de dileme anti-corupției, colecție prezentată de Lise Spikkeland, în cadrul vizitei de studiu: http://transparency.no/wp-content/uploads/Dilemmasamling-eng-participants.pdf”.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.
X