Reprezentanții ACoR au participat la cea de-a XVII-a adunare generală a Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Europa de Sud-Est (NALAS)

Asociația Comunelor din România (ACoR) a fost reprezentată la cea de-a XVII-a Adunare Generală a Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din Europa de Sud-Est (NALAS), organizată la Belgrad, Serbia, în data de 12 mai 2022.

Delegația ACoR a fost compusă din următoarele persoane: Emil DRĂGHICI, președintele ACoR și primarul comunei Vulcana-Băi, județul Dâmbovița; Simona-Silvia FECHETE, vicepreședinte ACoR pentru relații externe, primarul comunei Otelec, județul Timiș; Sergiu ȚÂRA, președintele executiv al ACoR și Adrian MIROIU-LAMBA, directorul adjunct al ACoR.

Întâlnirea a fost însoțită de un schimb de experiență și bune practici cu privire la modul de îmbunătățire a serviciilor locale, unde digitalizarea, combaterea crizei și descentralizarea fiscală au fost evidențiate ca precondiții cheie de către primari.

În cadrul adunării generale, pe baza sistemului de rotație, domnul Goran Cvetanovic, președintele asociației din Serbia și primarul orașului Leskovac, și-a asumat rolul de noul președinte NALAS. „În acest an, NALAS își va dezvolta noua strategie pentru următorii cinci ani. Mă angajez să conduc un proces participativ, care să asigure că noua strategie reflectă nevoile și prioritățile emergente și de dezvoltare ale tuturor membrilor NALAS. Întrucât strategia actuală a NALAS este încă foarte relevantă, voi păstra accentul pe dezvoltarea locală durabilă și pe rezistența guvernelor locale. În următorii ani, trebuie să fim foarte rapizi în sprijinirea digitalizării serviciilor publice locale și în sprijinirea municipalităților în implementarea conceptului de oraș inteligent.”, a spus domnul Cvetanovic.

În cadrul celei de-a XVII-a Adunări Generale a NALAS a avut loc și conferința „Rolul autorităților locale în furnizarea de apă și servicii de canalizare de calitate”. În cadrul acestui eveniment a fost prezentat și documentul strategic elaborat de NALAS – Managementul regional al apei.

Delegația CALM prezentă la eveniment și-a manifestat dorința de a organiza un eveniment în Republica Moldova, care să se axeze și pe situația din Ucraina.

 

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.