,,Comunele s-au format înaintea Statului ca entități organice cu interese proprii și de aceea statul modern nu numai că nu le poate distruge, dar trebuie să le și recunoască existența" - Constantin DISSESCU, părintele dreptului public românesc

Întâlnirea Comitetului de politici al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR)

Activitatea orașelor, comunelor și a asociațiilor acestora a fost transformată de criza COVID-19. Ținând cont de acest fapt, Consiliul Comunelor și Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR) a organizat online, în data de 29 septembrie, întâlnirea Comitetului de politici al CCRE/CEMR.WhatsApp Image 2020 09 29 at 15.58.49

La eveniment au participat 133 de reprezentanți ai asociațiilor de autorități locale din Europa. În cadrul întâlnirii s-au prezentat activitățile pe care echipa CCRE/CEMR le-a implementat în aceste condiții speciale și s-a discutat despre viitoarele acțiuni ale rețelei.

Dialogul a continuat cu subiecte legate de activitățile proiectului PLATFORMA, precum și despre documentul de politică al CEMR și al IncluCities cu privire la respectarea drepturilor omului, solidaritate și demnitate după incendiul care a distrus tabăra de refugiați din Moria, insula Lesbos, Grecia.

Pe lângă aceste discuții a fost prezentat studiul elaborat de către CEMR cu privire la impactul pandemiei de COVID-19 asupra finanțelor locale și regionale.

Prezentă la întâlnire, dna Mariana GÂJU, vicepreședinte al CCRE/ CEMR și prim-vicepreședinte al ACoR și-a exprimat sprijinul pentru politicile adoptate la nivelul CCRE/CEMR care asigură dezvoltarea echilibrată a autorităților locale și regionale din Europa.

Evenimentul din 29 septembrie deschide o serie de întâlniri online ale membrilor CCRE/CEMR ce se vor desfășura până în data de 1 octombrie. Acestea vor acoperi aspecte precum cele mai recente schimbări asupra finanțelor locale, impactul social al COVID și modul în care putem optimiza felul în care comunicăm cu cetățenii.

înapoi la partea de sus