Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară

În perioada 16-19 februarie 2020, în București, la Rin Grand Hotel, va avea loc Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2020.

Puteți vedea situația înscrierilor și a spațiilor de cazare disponibile accesând link-ul: https://www.faxmedia.ro/comunicat/.

Mai jos, se pot descărca Dispoziția de convocare a Adunării generale, fișa de înscriere a participanților pentru acest eveniment, fișa problemelor comune cu care se confruntă administrația publică locală, precum și fișele de înscriere pentru trofeele, ordinele și diplomele: „Nicolae SABĂU", „Corneliu LEU", „Ivan PATZAICHIN", „ZETEA", „Dinu SĂRARU" și „Echipă longevivă, primar și viceprimar", ce vor fi înmânate în cadrul evenimentului.

Termenul limită pentru completarea fișelor de înscriere este 17 ianuarie 2020.

Conferința de închidere a proiectului „Platforma Acțiunilor Comune Transparente - PACT ACoR”

Asociația Comunelor din România (ACoR) organizează în data de 16 februarie 2020, conferința de închidere a proiectului „Platforma Acțiunilor Comune Transparente - PACT ACoR”, cod SIPOCA 238/SMIS 2014+ 111983, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.
IMG 0150Evenimentul va avea loc, începând cu ora 10:00, la Rin Grand Hotel-București, sala de conferințe Paris. Sunt așteptați să participe peste 60 de primari ai comunelor membre ale ACoR, autorități și instituții publice, alături de parteneri sociali și alți actori din comunitate interesați de domeniile celor 4 politici publice elaborate în cadrul proiectului.

Proiectul, demarat în iunie 2018, a avut ca scop crearea unui mecanism alternativ funcțional, modern, transparent, rapid și eficient de elaborare și de consultare a membrilor privind politicile publice. Acest mecanism, PACT ACoR, cuprinde o componentă informatică, platforma online, disponibilă accesând link-ul: https://consultare.acor.ro/. Platforma de consultare legislativă PACT ACoR având până în prezent peste 2000 de accesări, la cele 23 de propuneri ale actelor normative trimise spre consultare primăriilor de comune din România.

Cele 4 propuneri de politică publică au scopul de a satisface nevoile cetățenilor și de a îmbunătăți situația în mediul rural în domeniile: educație, finanțe publice locale, sănătate și cadastru. Câteva exemple în acest sens sunt propunerile de a avea aceleași șanse la educație pentru copiii din sate, inclusiv la nivel gimnazial; programul național de cadastru îndeplinit; suficiente resurse, într-un mod echilibrat, la bugetul local și asistența medicală comunitară la nivelul fiecărei comune.

 

Persoana de contact Măriuca PETRE, coordonator comunicare

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel mobil: 0743.280.566

Tel/Fax: +40 21 311 99 69

înapoi la partea de sus