Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară

În perioada 16-19 februarie 2020, în București, la Rin Grand Hotel, va avea loc Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2020.

Puteți vedea situația înscrierilor și a spațiilor de cazare disponibile accesând link-ul: https://www.faxmedia.ro/comunicat/.

Mai jos, se pot descărca Dispoziția de convocare a Adunării generale, fișa de înscriere a participanților pentru acest eveniment, fișa problemelor comune cu care se confruntă administrația publică locală, precum și fișele de înscriere pentru trofeele, ordinele și diplomele: „Nicolae SABĂU", „Corneliu LEU", „Ivan PATZAICHIN", „ZETEA", „Dinu SĂRARU" și „Echipă longevivă, primar și viceprimar", ce vor fi înmânate în cadrul evenimentului.

Termenul limită pentru completarea fișelor de înscriere este 17 ianuarie 2020.

Peste 50 de femei primar s-au întâlnit în Sombor, Serbia, pentru a susține și promova egalitatea de gen!

Rețeaua Asociațiilor de Autorități Locale din Sud-Est-ul Europei (NALAS) a reunit peste 50 de femei primar reprezentând autoritățile publice locale din 12 țări din Europa de Sud-Est în Sombor, Serbia, în perioada 5-7 decembrie 2019.nalas1

Din partea Asociației Comunelor din România au fost prezente la eveniment dna Aurica COBUZ, primarul comunei Țibănești, județul Iași, dna Mariana LAZĂR, primarul comunei Strunga, județul Iași și dna Daniela ȘOFINEȚI, consilier administrație publică al ACoR.

Obiectivele principale ale Forumului au fost:

- să creeze și să dezvolte o coaliție a femeilor primar pentru politici de integrare a genului și pentru o alocare bugetară în funcție de gen,

- să consolideze cooperarea dintre femeile primar din Europa de Sud-Est,

- să elaboreze recomandări de politici regionale privind bugetarea receptivă la gen.

Evenimentul a fost găzduit de orașul Sombor și a fost primul eveniment din Europa de Sud-Est care a abordat un astfel de subiect. Primarul orașului Sombor și vice-președintele NALAS, dna Dusanka GOLUBOVIC, a declarat în deschiderea evenimentului:

nalas2Oamenii mă întreabă adesea cum se simte o femeie primar și mă întreb mereu dacă această întrebare are o dimensiune unică și dacă are vreo importanță sau suntem cu toții egali și ne deosebim prin trăsăturile și caracteristicile noastre personale, prin entuziasmul, responsabilitățile și conștiința noastră, mai degrabă decât prin genul nostru?”.

Programul Forumului a fost bogat în dezbateri și prezentări care au atins statutul egalității de gen în sectorul public din Europa de Sud-Est, rolul Cartei europene pentru egalitatea femeilor și bărbaților în viața publică și importanța solidarității femeilor.

Cele două zile fructuoase de dezbateri au avut rezultate bune în privința promovării egalității de gen și a implicării femeilor în politică și în elaborarea politicilor publice pentru colectivitățile din carea provin.

înapoi la partea de sus