Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară

În perioada 16-19 februarie 2020, în București, la Rin Grand Hotel, va avea loc Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2020.

Puteți vedea situația înscrierilor și a spațiilor de cazare disponibile accesând link-ul: https://www.faxmedia.ro/comunicat/.

Mai jos, se pot descărca Dispoziția de convocare a Adunării generale, fișa de înscriere a participanților pentru acest eveniment, fișa problemelor comune cu care se confruntă administrația publică locală, precum și fișele de înscriere pentru trofeele, ordinele și diplomele: „Nicolae SABĂU", „Corneliu LEU", „Ivan PATZAICHIN", „ZETEA", „Dinu SĂRARU" și „Echipă longevivă, primar și viceprimar", ce vor fi înmânate în cadrul evenimentului.

Termenul limită pentru completarea fișelor de înscriere este 17 ianuarie 2020.

Întâlnirea Consiliului director al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa (CEMR/CCRE) – Bruxelles, 5-7 noiembrie 2019

În perioada 5-7 noiembrie 2019 se desfășoară la Bruxelles întâlnirea Consiliului director al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa (CEMR/CCRE).

ccre1

Asociația Comunelor din România (ACoR), membru al CEMR/CCRE din anul 2006, este reprezentată la această întâlnire de către dna Mariana GÂJU, vice-președintele CEMR/CCRE și primarul comunei Cumpăna, județul Constanța, dl Sergiu Țâra, președintele executiv al ACoR și dl Adrian-Constantin MIROIU-LAMBA, directorul general adjunct al ACoR.

În cadrul acestui eveniment, se discută, pe lângă aspecte legate de funcționarea efectivă a CEMR/CCRE, desemnarea candidatului secțiunii europene a Organizației Mondiale a Orașelor și Administrațiilor Locale Unite (UCLG) la poziția de președinte al UCLG, strategia Consiliului pentru perioada 2020 - 2030, bazată pe atingerea Obiectivelor de dezvoltare durabilă, poziția CEMR/CCRE cu privire la politica de coeziune a Uniunii Europene, etc.

ccre2Astfel, pentru poziția de președinte al UCLG s-au înscris doamna Ada COLAU, primarul municipiului Barcelona, Spania și domnul Fernando MEDINA, primarul municipiului Lisabona, Portugalia. Pentru poziția de co-președinți ai UCLG din partea secțiunii europene a UCLG, s-au înscris domnul Juan Mari ABURTO, primarul municipiului Bilbao, Spania, domnul Roland RIES, primarul municipiului Strasbourg, Franța și domnul Jan van ZANEN, primarul municipiului Utrecht, Olanda. În urma discuțiilor s-a hotărât ca, până la congresul UCLG din Durban, Africa de Sud, secțiunea europeană a UCLG să aibă un singur candidat la funcția de președinte al UCLG.

În ceea ce privește strategia de dezvoltare a CEMR/CCRE pentru perioada 2020-2030, s-a stabilit ca până la congresul CEMR din Innsbruck, Austria, din mai 2020, aceasta să fie finalizată de echipa CEMR, pentru a putea fi votată.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, CEMR/CCRE va fi adoptată „Rezoluția cu privire la politica de coeziune” prin care Consiliul solicită un cadru financiar multianual puternic și o politică de coeziune care implică în mod activ autoritățile publice locale și regionale.

Puteți consulta draftul Rezoluției cu privire la politica de coeziune descărcând atașamentul.

înapoi la partea de sus