Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară

În perioada 16-19 februarie 2020, în București, la Rin Grand Hotel, va avea loc Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2020.

Puteți vedea situația înscrierilor și a spațiilor de cazare disponibile accesând link-ul: https://www.faxmedia.ro/comunicat/.

Mai jos, se pot descărca Dispoziția de convocare a Adunării generale, fișa de înscriere a participanților pentru acest eveniment, fișa problemelor comune cu care se confruntă administrația publică locală, precum și fișele de înscriere pentru trofeele, ordinele și diplomele: „Nicolae SABĂU", „Corneliu LEU", „Ivan PATZAICHIN", „ZETEA", „Dinu SĂRARU" și „Echipă longevivă, primar și viceprimar", ce vor fi înmânate în cadrul evenimentului.

Termenul limită pentru completarea fișelor de înscriere este 17 ianuarie 2020.

ACoR a participat la întâlnirea organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România

Miercuri, 23 octombrie, a avut loc întâlnirea organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România privind Semestrul European-Misiunea europeană de constatare a semnalelor din domeniul educației și serviciilor sociale la nivel național, regional dar mai ales local.Comisia Europeană

Asociația Comunelor din România a fost reprezentată de doamna Cosmina-Ramona PANDELE, primarul comunei Berceni, județul Prahova și de domnul Dorinel SOARE, primarul comunei Niculești, județul Dâmbovița, președintele Filialei județene Dâmbovița a ACoR.

În cadrul întâlnirii s-au discutat principalele provocări în raport cu educația și serviciile sociale, dar și măsurile care se pot lua pentru a soluționa o parte din problemele cu care se confruntă aceste domenii. Dintre subiectele abordate amintim:

- Care sunt cele mai bune mecanisme pentru a sprijini copiii defavorizați și școlile defavorizate;

- Ce trebuie făcut la nivel național, regional și local pentru a stopa abandonul școlar;

- Cum ar putea societatea civilă să ajute la rezolvarea acestor provocări;

- Care sunt măsurile necesare pentru a spori incluziunea socială și integrarea pe piața forței de muncă a persoanelor cu handicap;

- Dezvoltarea capacităților ONG-urilor, în contextul în care ONG-urile se confruntă cu o serie de probleme, precum lipsa prevederilor legislative specifice și disponibilitatea scăzută a finanțării pentru ONG-uri.

Un atelier de lucru extrem de interesant între reprezentanții principalilor factori implicați și experți ai U.E. prin care ni s-a oferit șansa de a prezenta diversele probleme, nevoi și soluții identificate într-o comunitate rurală”, a precizat doamna Cosmina-Ramona PANDELE, primarul comunei Berceni, județul Prahova.

înapoi la partea de sus