Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară

În perioada 16-19 februarie 2020, în București, la Rin Grand Hotel, va avea loc Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2020.

Puteți vedea situația înscrierilor și a spațiilor de cazare disponibile accesând link-ul: https://www.faxmedia.ro/comunicat/.

Mai jos, se pot descărca Dispoziția de convocare a Adunării generale, fișa de înscriere a participanților pentru acest eveniment, fișa problemelor comune cu care se confruntă administrația publică locală, precum și fișele de înscriere pentru trofeele, ordinele și diplomele: „Nicolae SABĂU", „Corneliu LEU", „Ivan PATZAICHIN", „ZETEA", „Dinu SĂRARU" și „Echipă longevivă, primar și viceprimar", ce vor fi înmânate în cadrul evenimentului.

Termenul limită pentru completarea fișelor de înscriere este 17 ianuarie 2020.

Întâlnirea Consiliului Director al NALAS în cadrul Marmara Urban Forum (MARUF) din Istanbul

În perioada 1-3 octombrie 2019 la Centrul de Congrese din Istanbul, Turcia, are loc Marmara Urban Forum (MARUF), forum urban internațional care reunește profesioniști din administrațiile centrale și locale naționale, sectorul privat, ONG-uri, universități și alte părți interesate să aibă un rol crucial în proiectarea, transformarea și guvernarea orașelor și comunelor, cu scopul de a împărtăși cunoștințe, experiență și de a crea noi oportunități.nalas

În cadrul forumului are loc întâlnirea Consiliului Director al Rețelei de Asociații de Autorități Locale din sud-estul Europei (NALAS).  Din partea Asociației Comunelor din România, la întâlnire a participat președintele executiv al ACoR, dl Sergiu ȚÂRA.

De asemenea, la ședința Consiliului Director al NALAS sunt dezbătute aspecte statutare ale Asociației, dar și provocările viitoare privind întreținerea și utilizarea instrumentelor online, menite să fie utilizate de autoritățile locale, situația procesului de descentralizare în țările membre și modalități de integrare a genului.

NALAS este o rețea de asociații ale autorităților locale din sud-estul Europei născută din interesul Consiliului Europei de a găsi soluții pentru a rezolva starea de tensiune din Balcani. Este de menționat că ACoR a devenit membru NALAS încă din noiembrie 2009.

înapoi la partea de sus