Au început înscrierile pentru acordarea Ordinului ACoR pentru Apele Unite ale României (AUR)

Asociația Comunelor din România și Asociația Ivan Patzaichin - Mila 23 vă invită să înscrieți comunitatea pe care o reprezentați în cursa pentru acordarea Ordinului ACoR pentru AUR. Această distincție va premia proiectele, acțiunile sau inițiativele care au următoarele rezultate:

- valorifică potențialul cultural al râurilor care le traversează localitățile,AUR

 - atrag atenția asupra impactului pe care îl are luciul de apă asupra vieții locuitorilor

 - își încurajează locuitorii să-și asume responsabilitatea de a proteja activ această resursă extrem de valoroasă: apa

Acordarea acestui Ordin face parte dintr-o campanie amplă, Apele Unite ale României (AUR), derulată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 (AIP-M23), care își propune să crească gradul de conștientizare și de implicare a cetățenilor cu privire la păstrarea și îmbunătățirea patrimoniului hidrografic românesc, precum și valorificarea sa în construirea de comunități durabile. Campania beneficiază de sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României.

Chiar dacă proiectul înscris de dumneavoastră nu va primi Ordinul, veți beneficia de o promovare eficientă prin intermediul website-urilor www.rowmania.ro și www.acor.ro, într-o pagină dedicată modelelor de bune practici ale comunităților care valorizează apele de pe teritoriul lor. Această colecție de proiecte va fi disponibilă public online și, astfel, și alte localități se vor inspira din exemplele bune prezentate de dvs. și celelalte UAT participante.

 

înapoi la partea de sus