Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară

În perioada 16-19 februarie 2020, în București, la Rin Grand Hotel, va avea loc Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2020.

Puteți vedea situația înscrierilor și a spațiilor de cazare disponibile accesând link-ul: https://www.faxmedia.ro/comunicat/.

Mai jos, se pot descărca Dispoziția de convocare a Adunării generale, fișa de înscriere a participanților pentru acest eveniment, fișa problemelor comune cu care se confruntă administrația publică locală, precum și fișele de înscriere pentru trofeele, ordinele și diplomele: „Nicolae SABĂU", „Corneliu LEU", „Ivan PATZAICHIN", „ZETEA", „Dinu SĂRARU" și „Echipă longevivă, primar și viceprimar", ce vor fi înmânate în cadrul evenimentului.

Termenul limită pentru completarea fișelor de înscriere este 17 ianuarie 2020.

Ziua Limbii Române

În data de 31 august, românii de pretutindeni sărbătoresc „Ziua Limbii Române”.Ziua limbii române

La inițiativa MIȘCĂRII PENTRU PROGRESUL SATULUI ROMÂNESC - Fundația Episcopul Grigorie Leu și a Asociației Comunelor din România, peste 300 de parlamentari din toate partidele politice au votat Legea nr. 53/2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 145 din 19 martie 2013. Membrii Asociației Comunelor din România sărbătoreau, pe plan local, „Ziua Limbii Române” încă înainte de a fi instituită prin lege.

Tot în această zi este sărbătorită și de frații noștri din Republica Moldova.

Cercetările sociologice relevă că limba română este limbă maternă pentru aproximativ 28 de milioane de persoane, limbă de stat în România și Republica Moldova și limbă oficială și administrativă în Uniunea Europeană și Uniunea Latină. În țările vecine și în Balcani este limbă minoritară autohtonă, de uz familiar și local: Albania, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia, Serbia, Ucraina și Ungaria.

De asemenea, limba română ca limbă străină se studiază în aproximativ 40 de țări din lume.

Un rol semnificativ în promovarea și susținerea ZILEI LIMBII ROMÂNE l-a avut scriitorul Corneliu LEU, născut la data de 21 iulie 1932, decedat la data de 9 iunie 2015, președintele Fundației Episcopul Grigorie Leu și al Mișcării pentru Progresul Satului Românesc, care la data de 31 august 2013, împreună cu Asociația Comunelor din România, cu Congresul Autorităților Locale din Republica Moldova și cu alte organizații din peste 20 de state, au organizat la Sinaia prima și cea mai mare manifestare dedicată unei zile simbol a românilor de pretutindeni.
LA MULȚI ANI ZIUA LIMBII ROMÂNE!
Veșnică pomenire maestrului Corneliu LEU!
înapoi la partea de sus