Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară

În perioada 16-19 februarie 2020, în București, la Rin Grand Hotel, va avea loc Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2020.

Puteți vedea situația înscrierilor și a spațiilor de cazare disponibile accesând link-ul: https://www.faxmedia.ro/comunicat/.

Mai jos, se pot descărca Dispoziția de convocare a Adunării generale, fișa de înscriere a participanților pentru acest eveniment, fișa problemelor comune cu care se confruntă administrația publică locală, precum și fișele de înscriere pentru trofeele, ordinele și diplomele: „Nicolae SABĂU", „Corneliu LEU", „Ivan PATZAICHIN", „ZETEA", „Dinu SĂRARU" și „Echipă longevivă, primar și viceprimar", ce vor fi înmânate în cadrul evenimentului.

Termenul limită pentru completarea fișelor de înscriere este 17 ianuarie 2020.

Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, pentru perioada 2020-2024

Asociația Comunelor din România a participat la sediul Ministerului Justiției, în data de 22 august 2019, la întâlnirea cu reprezentanții grupului de lucru responsabil cu elaborarea unui nou proiect de Hotărâre de Guvern privind Strategia națională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, pentru perioada 2020-2024.

justitie balanta 660x330

În cadrul întâlnirii a avut loc un dialog între reprezentanții administrației publice centrale (Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Națională Antidrog, Ministerul Justiției prin Administrația Națională a Penitenciarelor și Direcția Națională de Probațiune) și reprezentanți ai structurile asociative invitate, în vederea elaborării proiectului noii Hotărâri de Guvern privind Strategia (pentru perioada 2020-2024).

Tema principală a vizat Obiectivul Strategic III – Facilitarea asistenței post-detenție la nivel sistemic prin:

-  Implicarea administrațiilor publice locale, a agenților economici, a persoanelor fizice și a persoanelor juridice de drept public și privat, în susținerea reintegrării sociale a persoanelor eliberate;

-  Asigurarea continuității intervenției destinate persoanelor care au executat pedepse private de libertate, prin preluarea cazurilor și acordarea asistenței în perioada post-detenție.

Asociația Comunelor din România, reprezentată la întâlnire de domnul Marius GUBERNAT, a susținut că orice fel de capacitare a instituțiilor publice locale într-un astfel de demers ar trebui să fie însoțită de reglementări foarte clare cu privire la asigurarea resurselor umane și financiare, atât timp cât în sarcina autorităților locale vor fi adăugate noi responsabilități. De asemenea, ar trebui evitată încărcarea personalului din administrațiile autorităților publice locale cu sarcini noi, deoarece este cunoscută situația actuală cu privire la lipsa resurselor umane și sarcinile multiple pe care personalul din primăriile de comune le are de îndeplinit.

înapoi la partea de sus