Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară

În perioada 16-19 februarie 2020, în București, la Rin Grand Hotel, va avea loc Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2020.

Puteți vedea situația înscrierilor și a spațiilor de cazare disponibile accesând link-ul: https://www.faxmedia.ro/comunicat/.

Mai jos, se pot descărca Dispoziția de convocare a Adunării generale, fișa de înscriere a participanților pentru acest eveniment, fișa problemelor comune cu care se confruntă administrația publică locală, precum și fișele de înscriere pentru trofeele, ordinele și diplomele: „Nicolae SABĂU", „Corneliu LEU", „Ivan PATZAICHIN", „ZETEA", „Dinu SĂRARU" și „Echipă longevivă, primar și viceprimar", ce vor fi înmânate în cadrul evenimentului.

Termenul limită pentru completarea fișelor de înscriere este 17 ianuarie 2020.

Cooperarea și consolidarea legăturilor inter-municipale la Forumul Internațional al Bunelor Practici din Municipalități, Celiabinsk, Rusia

În perioada 15-16 august a avut loc în orașul Celiabinsk, Rusia, Forumul Internațional al Bunelor Practici din Municipalități, unde au participat 130 de reprezentanți ai administrației publice din Rusia, Coreea, Serbia, Ucraina, Republica Moldova, etc.
 1c
Evenimentul a fost organizat de Uniunea Orașelor din Rusia, organizație cu care Asociația Comunelor din România (ACoR) a semnat în februarie 2019 „Protocolul de cooperare și întrajutorare”.
Din partea ACoR au participat la eveniment dna Alexandra-Corina GHEORGHE, şef birou relații internaționale și dna Cosmina PANDELE, primarul comunei Berceni, Prahova. Doamna primar a subliniat în discursul său importanța protocolului semnat:
Este o onoare pentru mine să fiu alături de dumneavoastră și sunt încântată că Protocolul de cooperare și întrajutorare dintre ACoR și Uniunea Orașelor din Rusia, protocol semnat în februarie anul acesta, la București, de președinții asociațiilor noastre, deja își arată efectele prin prezența delegației noastre aici”.
Unul dintre obiectivele principale ale forumului a fost stabilirea, dezvoltarea și consolidarea legăturilor inter-municipale.
De asemenea, subiectele abordate în cadrul dezbaterilor au vizat: știința și educația, amenajarea mediului urban/rural, drumuri sigure și de înaltă calitate, cooperare și export internațional, economie digitală, sprijin pentru afaceri mici, mediu.
„Cred cu tărie că exemplele de bune practici împărtășite aici vor avea un impact pozitiv asupra comunităților noastre” a precizat dna Cosmina PANDELE, primarul comunei Berceni, Prahova.
înapoi la partea de sus