Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară

În perioada 16-19 februarie 2020, în București, la Rin Grand Hotel, va avea loc Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2020.

Puteți vedea situația înscrierilor și a spațiilor de cazare disponibile accesând link-ul: https://www.faxmedia.ro/comunicat/.

Mai jos, se pot descărca Dispoziția de convocare a Adunării generale, fișa de înscriere a participanților pentru acest eveniment, fișa problemelor comune cu care se confruntă administrația publică locală, precum și fișele de înscriere pentru trofeele, ordinele și diplomele: „Nicolae SABĂU", „Corneliu LEU", „Ivan PATZAICHIN", „ZETEA", „Dinu SĂRARU" și „Echipă longevivă, primar și viceprimar", ce vor fi înmânate în cadrul evenimentului.

Termenul limită pentru completarea fișelor de înscriere este 17 ianuarie 2020.

Informații și cifre despre Parlamentul European (PE): tot ce trebuie să știți despre funcțiile de top ale PE

În cele din urmă, Parlamentul European a ales conducerea Comisiilor sale, fiecare dintre acestea urmând să se concentreze pe domenii specifice, de la Afaceri constituționale (AFCO) la Dezvoltare regională (REGI).

meta facebook

Conducerea fiecărei Comisii este alcătuită dintr-un președinte și 4 vicepreședinți. În total sunt 22 de Comisii, ceea ce înseamnă un număr de 110 europarlamentari: aproximativ 15% din Parlamentul European. Cât de bine sunt reprezentați în conducerea Comisiilor parlamentare membrii Parlamentului European, cu experiență locală sau regională? Din ce țări provin acești europarlamentari? Cum rămâne cu echilibrul între sexe? Obțineți răspunsul la întrebări, precum și toate informațiile în cele ce urmează.

De la Aachen la Milano: câtă experiență locală are europarlamentarul dumneavoastră?

Aproape jumătate din președinții de Comisii au experiență locală sau regională (9 din 22).

Un exemplu în acest sens este președintele Comisiei pentru cultură și educație (CULT), deputatul european Sabine Verheyen, care a fost primarul Aachenului în perioada 1999-2009.

De asemenea, alți doi foști primari fac parte din conducerea Comisiilor PE : deputatul european Giuliano Pisapia, al treilea vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri constituționale (AFCO) și fost primar al orașului Milano; precum și deputatul european Robert Biedroń, al patrulea vicepreședinte al Comisiei pentru drepturile femeii și egalitatea între sexe (FEMM) și fost primar al orașului Słupsk.

Cercetările noastre preliminare arată că, per total, europarlamentarii cu experiență locală reprezintă 1/3 din președinții comisiilor și vicepreședinții comisiilor. Dintre aceștia sunt și foști consilieri la nivel regional, județean sau chiar municipal.

De remarcat, însă, că niciunul dintre deputații europeni care conduc Comisia REGI nu a fost ales local sau regional. Iar noul președinte al Parlamentului European, David Sassoli, nu a deținut niciodată un mandat local.

Există un echilibru privind genul și geografia în Parlamentul European?

Femeile reprezintă aproape 40% din conducerea totală a comisiilor, procentaj similar cu cel din Parlamentul European.

Majoritatea liderilor sunt bărbații: 59% dintre președinții comisiilor, 68% din prim-vicepreședinți, 67% din mandatele celui de-al doilea vicepreședinte și 61% din mandatele celui de-al patrulea vicepreședinte. O ușoară majoritate, a celui de-al treilea vicepreședinte, reprezintă femeile (53%).

Două dintre comisii, Afaceri constituționale (AFCO) și Afaceri economice și monetare (ECON), nu au nici o femeie în conducerea lor.

Comisiile pentru Mediu, sănătate publică și siguranță alimentară (ENVI), Dezvoltare regională (REGI) și Pescuit (PECH) sunt conduse de patru bărbați și o femeie - deputații europeni femei au cel mai mic rol (al patrulea vicepreședinte) în fiecare dintre aceste comisii.

Fără a fi surprinși, Comisiile cu cea mai înaltă reprezentare a femeilor sunt Drepturile femeii și egalitatea de gen (FEMM) și Drepturile Omului (DROI), fiecare condusă de patru femei și un bărbat (acesta deținând funcția de al patrulea vicepreședinte).

22 Comisii...9 naționalități

Uniunea Europeană are 28 de state membre, există 22 de comisii, dar totuși conducerea acestora provine din 9 țări: Germania (5), Franța (4), Belgia (3), Italia (2), Marea Britanie (2) ), Austria (1), Suedia (1) și România (1).

În total, incluzând toți președinții și vicepreședinții, liderii Comisiilor provin din 20 de țări diferite. Țara cu cel mai mare număr de lideri este Germania (16), urmată de Franța (11) și Italia (10). Clasificare continuă cu: România (7), Spania (6) și Belgia (5). Danemarca, Ungaria, Țările de Jos, Marea Britanie și Portugalia au fiecare câte 4. Apoi, urmează Grecia (3), Austria (3), Republica Cehă (2) și Suedia (2). În cele din urmă, Bulgaria, Estonia, Letonia și Luxemburg au fiecare câte 1.

* Aproape toți liderii Comisiilor au fost aleși: conducerea Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL), precum și șase poziții din alte comisii, vor fi alese în cadrul unei reuniuni viitoare. Vom actualiza acest articol imediat ce avem date noi.

Sursa: www.cemr.eu | @CCRECEMR

înapoi la partea de sus