„The Enlargement Day” - Bruxelles, 18-19 Iunie

IMG 20190619 WA0000Dl. Alin-Adrian NICA, primarul comunei Dudestii Noi, Judetul Timis, membru al Biroului Comitetului European al Regiunilor (CoR) a participat în perioada 18-19 iunie, la Bruxelles, la evenimentul intitulat „The Enlargement Day”, organizat de CoR.

nicaAm participat la două ședințe importante pentru viitorul Uniunii Europene. Marți, 18 iunie a avut loc reuniunea Grupului Consultativ Comun UE - Republica Serbia în care am dezbătut progresele realizate dar și problemele întâmpinate de către autoritățile locale din această țară. Serbia are de parcurs un drum dificil în vederea îndeplinirii condițiilor de aderare prevăzută a se realiza nu mai devreme de 1 ianuarie 2025.” a declarat dl. Alin–Adrian NICA.

 

IMG 20190619 WA0001

„Miercuri, 19 iunie, în cadrul conferinței anuale cu titlul „Ziua extinderii”, Comitetul European al Regiunilor și partenerii din țările candidate sau potențial candidate la aderarea la Uniunea Europeană, au dezbătut pașii concreți pe care statele din Balcanii de Vest și Turcia trebuie să îi facă astfel încât autoritățile publice locale și regionale din aceste țări să fie participanți activi și parteneri pe lângă autoritățile centrale în procesul de aderare. Astfel, s-a analizat respectarea prevederilor Cartei europene privind autonomia locală, a statului de drept, precum și modul de absorbție a fondurilor europene din programele de preaderare.” a mai precizat dl Alin-Adrian NICA, vicepreședinte relații externe ACoR

 

înapoi la partea de sus