Ședința Consiliului Director CCRE/CEMR din 11 – 12 iunie Mamaia, Constanța

Ședința Consiliului Director al CCRE/CEMR se va desfășura în perioada 11-12 iunie 2019, în stațiunea Mamaia.

Asociația Comunelor din România (ACoR), membru CCRE/CEMR din anul 2006, este asociație gazdă a evenimentului, iar prim-vicepreședintele ACoR, Mariana Gâju a fost aleasă, pentru un al doilea mandat, în funcția de vice-președinte CCRE/CEMR în anul 2016.

La eveniment vor participa peste 120 de reprezentanți ai asociațiilor membre ale CEMR din toată Europa, cât și invitați ai administrației publice centrale și locale: viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Marius-Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Dan-Dumitru Jeacă, prefectul județului Constanța și Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Obiectivul evenimentului este de a stabili politicile CCRE/CEMR în ceea ce privește următoarea perioadă de programare a Uniunii Europene, de a stabili modalitatea de colaborare cu Comitetul European al Regiunilor și de a prezenta punctele de vedere ale autorităților locale din Europa privind inițiativele și legislația Uniunii Europene.

În cadrul Ședinței Consiliului Director CCRE/CEMR vor avea loc două dezbateri tematice:

  • • 30 de ani de la căderea Cortinei de fier: speranțe și perspective asupra viitorului Europei - Marți, 11 iunie, ora 13:45
  • • Dezbatere privind rezultatul alegerilor europene – Miercuri, 12 iunie, ora 09:30
înapoi la partea de sus