Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară

În perioada 16-19 februarie 2020, în București, la Rin Grand Hotel, va avea loc Adunarea generală, în cea de-a XXIII-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2020.

Puteți vedea situația înscrierilor și a spațiilor de cazare disponibile accesând link-ul: https://www.faxmedia.ro/comunicat/.

Mai jos, se pot descărca Dispoziția de convocare a Adunării generale, fișa de înscriere a participanților pentru acest eveniment, fișa problemelor comune cu care se confruntă administrația publică locală, precum și fișele de înscriere pentru trofeele, ordinele și diplomele: „Nicolae SABĂU", „Corneliu LEU", „Ivan PATZAICHIN", „ZETEA", „Dinu SĂRARU" și „Echipă longevivă, primar și viceprimar", ce vor fi înmânate în cadrul evenimentului.

Termenul limită pentru completarea fișelor de înscriere este 17 ianuarie 2020.

Ședința Consiliului Director CCRE/CEMR din 11 – 12 iunie Mamaia, Constanța

Ședința Consiliului Director al CCRE/CEMR se va desfășura în perioada 11-12 iunie 2019, în stațiunea Mamaia.

Asociația Comunelor din România (ACoR), membru CCRE/CEMR din anul 2006, este asociație gazdă a evenimentului, iar prim-vicepreședintele ACoR, Mariana Gâju a fost aleasă, pentru un al doilea mandat, în funcția de vice-președinte CCRE/CEMR în anul 2016.

La eveniment vor participa peste 120 de reprezentanți ai asociațiilor membre ale CEMR din toată Europa, cât și invitați ai administrației publice centrale și locale: viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Marius-Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Dan-Dumitru Jeacă, prefectul județului Constanța și Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța.

Obiectivul evenimentului este de a stabili politicile CCRE/CEMR în ceea ce privește următoarea perioadă de programare a Uniunii Europene, de a stabili modalitatea de colaborare cu Comitetul European al Regiunilor și de a prezenta punctele de vedere ale autorităților locale din Europa privind inițiativele și legislația Uniunii Europene.

În cadrul Ședinței Consiliului Director CCRE/CEMR vor avea loc două dezbateri tematice:

  • • 30 de ani de la căderea Cortinei de fier: speranțe și perspective asupra viitorului Europei - Marți, 11 iunie, ora 13:45
  • • Dezbatere privind rezultatul alegerilor europene – Miercuri, 12 iunie, ora 09:30
înapoi la partea de sus