Adunarea generală a Rețelei Asociațiilor de Autorități Locale din sud-estul Europei - NALAS

Domnul Nicolae PANDEA, președintele Filialei Județene Călărași și primarul comunei Ștefan cel Mare, județul Călărași și domnul Iulian GEAMBAȘU, primarul comunei Șoldanu, județul Călărași, au reprezentat Asociația Comunelor din România la Adunarea Generală a Rețelei de Asociații de Autorități Locale din sud-estul Europei – NALAS, organizată în Skopje, Republica Macedonia de Nord. Evenimentul a fost organizat împreună cu conferința „Orașele ca promotori ai dezvoltării economice – viziune 2030”, organizată de Urban Partnership Program City to City Dialogue. Asociațiile de autorități locale din Albania, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Croația, Kosovo, Macedonia de Nord, Moldova, Muntenegru, Republica Srpska, România, Serbia, Slovenia, Turcia au participat la acest eveniment.

Ambasadorul Elveției în Macedonia de Nord, Excelența sa Sybille SUTER TEJADA, a declarat în cadrul evenimentului că NALAS trebuie să susțină în continuare procesul de descentralizare în regiune și dezvoltarea sustenabilă a autorităților locale. Noul președinte al NALAS, domnul Petre SHILEGOV, președintele Asociației Municipiilor din Macedonia de Nord – ZELS și primarul municipiului Skopje a declarat imediat după ce a preluat mandatul pentru perioada 2019-2020, că trebuie ca NALAS să întărească relația dintre asociațiile membre și că va încerca să aducă Uniunea Municipalităților din Grecia – KEDKE, în rândul membrilor NALAS.

Menționăm faptul că doamna Tatiana BADAN, președintele Congresului Autorităților Locale din Moldova și primarul satului Selemet, Cimișlia, va deveni președinte al NALAS pentru mandatul 2020 – 2021.

înapoi la partea de sus