Întâlnirea directorilor Asociațiilor de autorități locale membre ale Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa (CEMR/CCRE)

În perioada 27-28 aprilie 2023, în Salonic, Grecia, a avut loc întâlnirea directorilor executivi și secretarilor generali ai Asociațiilor de autorități locale membre ale Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa. Întâlnirea a avut loc la sediul primăriei din Salonic, fiind organizată împreună cu Uniunea Municipalităților din Grecia – KEDE. Pe lângă aspectele administrative ale Consiliului, unde s-a abordat și subiectul membrilor care nu sunt activi la nivelul CEMR si nu-și plătesc cotizațiile, s-au abordat și teme foarte actuale. Astfel, s-a discutat despre conflictul din Ucraina și cum pot fi susținute autoritățile locale și asociațiile acestora din zonele afectate. De asemenea, reprezentanții Uniunii Municipalităților din Turcia, au prezentat situația apărută în zonele afectate de cutremur și modul în care autoritățile locale au reacționat în perioada ce a urmat cutremurelor. Mai mult decât atât, un subiect de interes a fost reprezentat de activitățile ce trebuie implementate pentru a reface zonele afectate dar și organizarea alegerilor pentru Parlamentul European din 2024 și implicarea autorităților locale în organizarea adecvată a acestora. Asociația Comunelor din România a fost reprezentată de președintele executiv, dl Sergiu ȚÂRA și de directorul executiv, dl Adrian MIROIU-LAMBA.
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.