2023dum.02apr.(apr. 2)16:00mart.04(apr. 4)13:00Atelierele de lucru regionale nr. 3 și 4 dedicate reprezentanților comunelor și Filialelor județene ale ACoR din Regiunea de Dezvoltare VestHotel Carpați, Predeal, județul Brașov16:00 - 13:00 (4)

Detaliile Evenimentului

În perioada 2 – 4 aprilie 2023, la Hotelul Carpați din orașul Predeal, județul Brașov vor avea loc Atelierele de lucru regionale nr. 3 și nr. 4 dedicate Regiunii de Dezvoltare Vest, organizate de Asociația Comunelor din România (ACoR) în cadrul proiectului „Consolidarea cooperării dintre Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și structurile asociative ale autorităților administrației publice locale”, Cod SIPOCA 750/ MySMIS2014+ 130587, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.

În cadrul acestui eveniment, urmează fi analizat, împreună cu reprezentanții Asociației Comunelor din România, cadrul normativ actual de funcționare a mecanismului de consultare și comunicare între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și ACoR.

Temele principale abordate în cadrul acestui eveniment vizează:

✔ Îmbunătățirea procesului de consultare legislativă a structurilor asociative ale autorităților administrației publice locale, prin raportare la: Carta europeană a autonomiei locale, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, Hotărârea Guvernului nr. 635/2022 privind procedura de consultare a structurilor asociative ale autorităților administrației publice locale la elaborarea proiectelor de acte normative;

✔ Utilizarea platformei de consultare legislativă PACT ACoR;

✔ Provocări în procesul de consultare legislativă din România;

✔ Provocări în procesul de comunicare de la nivelul ACoR;

✔ Prezentarea proiectului de analiză a situației existente la nivelul Regiunii de Dezvoltare Vest în ceea ce privește consultarea legislativă și comunicarea dintre ACoR și comunele membre;

✔ Necesitatea modificării actelor normative în vigoare cu privire la procedura de consultare legislativă;

✔ Dezbateri asupra propunerilor de modificare a legislației actuale privind procesul de consultare legislativă;

✔ Modele de succes la nivelul Uniunii Europene în domeniul consultării legislative.

Invitația și agenda evenimentului

Formular înscriere

Organizator

Asociația Comunelor din România

Str. Constantin Noica, nr. 130, sector 6, București

Află mai mult

Timp

2 (Duminică) 16:00 - 4 (Marți) 13:00

Locație

Hotel Carpați, Predeal, județul Brașov

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.