Duminica, 26 septembrie, celebrăm Ziua Satului Românesc

❗Actualizare: Din cauza creșterii numarului de cazuri de infectare cu virsul COVID-19, festivalul „Rodul pământului“ se amână.

Anul trecut am sărbătorit pentru prima dată Ziua Satului Românesc. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial în data de 6 aprilie 2020 și reglementează omagierea satului românesc în ultima duminică a lunii septembrie.

„Ziua Satului Românesc poate fi organizată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, de către celelalte instituții ale statului, de către persoane fizice sau juridice prin organizarea și participarea la programe și manifestări cu caracter social, cultural și științific în scopul de a aprecia și a promova satul românesc”, se menționează în lege.

Fondurile necesare pot fi asigurate din bugetele locale sau, după caz, din bugetele autorităților publice centrale ori ale instituțiilor publice în limita alocațiilor bugetare aprobate.

Multe comune din România organizează în acest sfârșit de săptămână festivaluri pentru a sărbătorii satul românesc cu tradițiile, bucatele, recoltele bogate, ospitalitatea și candoarea oamenilor minunați, pe care numai aici îi întâlnești.

În comuna Cumpăna, județul Constanța, va avea loc festivalul „Rodul pământului”, la care primarul comunei și prim-vicepreședintele Asociației Comunelor din România (ACoR), dna Mariana GÂJU, i-a invitat pe producătorii locali din mai multe județe să-și vândă produsele, fără intermediari, direct celor interesați.

„Toamna înseamnă culoare, arome, gust, truda gospodarilor, desăvârșită de roade alese și recolte bogate. Acasă, la Cumpăna, sărbătorim rodul pământului, generație cu generație. La mulți ani prosperi satului românesc!”, dna Mariana GÂJU, prim-vicepreședintele ACoR.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.
X