,,Comunele s-au format înaintea Statului ca entități organice cu interese proprii și de aceea statul modern nu numai că nu le poate distruge, dar trebuie să le și recunoască existența" - Constantin DISSESCU, părintele dreptului public românesc

Consiliul Comunelor şi Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR)

Accesări: 12185


Asociaţia Comunelor din România a devenit membru al Consiliului în 2006 în cadrul întâlnirii de la Innsbruck, la care au participat 41 de primari de comune din România, plus președinții celor două corpuri profesionale ale ACoR.
Consiliul European al Municipalităţilor şi Regiunilor (C.E.M.R), organizaţie non-profit, a fost înfiinţat în anul 1951 de către un grup de primari europeni sub titulatura de "Consiliul European al Municipalităţilor", regiunile intrând mai târziu în structura consiliului, forma adoptată atunci menţinându-se până astăzi.
În ziua de azi, C.E.M.R. este cea mai mare organizaţie ce priveşte guvernarea locală şi regională din Europa, membrii săi fiind asociaţii (peste 50) naţionale de regiuni şi municipalităţi, din 38 de ţări. Aceste asociaţii, însumat, reprezintă interesele a peste 100.000 de autorităţi locale şi regionale.
Ţelul principal al C.E.M.R. este promovarea unei Europe puternice, unite, bazate pe democraţie şi pe principiul descentralizării şi cel al subsidiarităţii. Eforturile depuse de această organizaţie se întind pe o paletă largă de activităţi şi teme, cum ar fi: servicii publice, politici regionale, mediu, transport, egalitatea şanselor etc.
În urma desfășurării alegerilor din cadrul Comitetului Politic al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa, organizat în perioada 2-4 decembrie 2013 în capitala Republicii Cehe – Praga, Asociația Comunelor din România a obținut funcția de vice-președinte acordată doamnei Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna și prim-vicepreședinte al A.Co.R., o funcție onorantă și importantă din punctul de vedere al reprezentativității delegației României.

 

                                                                                          Membri în Policy Committee:
 
 Membru titular - Mariana GÂJU, primarul comunei Cumpăna, judeţul Constanţa

Vicepreședinte al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa


contact: Tel: (40) 241739845,

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

1. Mariana GAJU

 Membru titular - Ghiorghe BUTE, primarul comunei Scânteieşti, judeţul Galaţi

 

  contact: Tel: (40) 236348000,

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Ghiorghe BUTE

 Membru supleant - Emil DRĂGHICI, primarul comunei Vulcana Băi, judeţul Dâmboviţa

 


contact
: Tel: 40 744 329838,

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

emil draghici