Atelierul de instruire pentru reprezentanți ai autorităților publice din mediul rural – proiectul „Cooperare digitală pentru dezvoltarea locală”

În perioada 26 – 29 martie 2023 a avut loc atelierul de instruire pentru reprezentanți ai autorităților publice din mediul rural organizat de Asociația Comunelor din România (ACoR) în parteneriat cu Asociația Intellisoft în cadrul proiectului „Cooperare digitală pentru dezvoltarea locală”, cod SIPOCA 942, cod MySMIS 151309.

Atelierul a fost organizat pentru 41 de reprezentanți ai autorităților publice rurale, câte un expert la nivelul fiecărui județ, pentru a-i pregăti și certifica pentru poziția de Expert în digitalizare și s-a desfășurat la Hotelul Rozmarin, Predeal, județul Brașov.

Obiectivele atelierului de instruire au avut în vedere următoarele aspecte principale:

• aprofundarea conceptului de educație digitală;

• reducerea deficitului de cunoștințe și competențe digitale;

• cultivarea abilităților cognitive și tehnice necesare pentru consolidarea capacităților de a utiliza instrumentele TIC;

• oferirea de date relevante despre domeniile abordate;

• oferirea de studii de caz utile care pot contribui la adoptarea de măsuri practice privind strategia locală de digitalizare;

• îmbunătățirea cunoștințelor participanților cu privire la aspecte legate de digitalizarea în administrația publică locală;

• asimilarea noilor modificări legislative;

• formarea unor abilități de lucru pentru expertul digitalizare.

Atelierul de instruire dedicat celor 41 de reprezentanți din toate județele țării, l-a avut ca trainer pe domnul Cristian ANGHEL și ca expert coordonare instruiri, pe domnul Călin POP, reprezentanți ai Asociației Intellisoft. Aceștia au evidențiat implicarea activă a participanților la atelier, dar și importanța cunoașterii cât mai aprofundate a termenului de educație digitală. Din partea Asociației Comunelor din România au participat doamna Cristina POP, managerul proiectului și doamna Adriana-Adelina PREDA, expertul de comunicare în cadrul proiectului SIPOCA 942.

În perioada 26 august 2022 – 26 octombrie 2023, Asociația Comunelor din România implementează, în parteneriat cu Asociația Intellisoft, proiectul „Cooperare digitală pentru dezvoltarea locală”, cod SIPOCA 942/ cod MySMIS 151309, finanțat prin Fondul Social European, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.