Comunicat de presă - Închiderea lucrărilor Sesiunii extraordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România, 10 - 15 iulie 2016

20160710 181958În perioada 10 – 15 iulie 2016 a avut loc la Constanța, stațiunea Mamaia, hotel Riviera, Adunarea generală extraordinară a Asociației Comunelor din România (A.Co.R.). Evenimentul a beneficiat de participarea a peste 170 de primari din toate județele țării. Pe parcursul celor cinci zile de lucrări au fost purtate discuții referitoare la problemele cu care se confruntă administrația publică locală și s-au stabilit repere de viitor pentru bunul mers al Asociației Comunelor din România.

A fost aleasă conducerea Asociației Comunelor din România pentru mandatul 2016-2020:

• - Președinte al A.Co.R – Domnul Emil DRĂGHICI, primarul comunei Vulcana-Băi, județul Dâmbovița;
  • - Prim-Vicepreședinte al A.Co.R. – Doamna Mariana GÂJU, primar al comunei Cumpăna, județul Constanța;
  • - Secretar general al A.Co.R. – Domnul Ghiorghe BUTE, primarul comunei Scânteiești, județul Galați.

De asemenea, s-a stabilit ca structura Consiliului director al A.Co.R. să fie completată pe măsură ce vor fi organizate alegeri pentru fiecare filială județeană. În acest sens, a fost votat un termen de maxim 180 20160711 103448de zile de la data alegerilor locale, în care trebuie să se încadreze filialele județene ale A.Co.R. pentru votarea conducerii de la nivelul filialelor.

O temă importantă de dezbatere a fost analiza problemelor cu care se confruntă comunele din România și, implicit, autoritățile administrației publice locale ale acestora, ca urmare a unor sincope în procesul de descentralizare, precum și a unei accentuate diminuări a capacității administrative a autorităților administrației publice locale. Lucrările Adunării generale extraordinare a Asociației Comunelor din România s-au încheiat prin stabilirea priorităților de dezvoltare ale A.Co.R. în mandatul 2012-2016.

Direcția comunicare și relații publice, A.Co.R.