ACoR participă la StartupCity Cluj-Napoca Days 2022

În perioada 18 – 20 mai 2022, în Cluj-Napoca au loc o serie de evenimente organizate sub egida StartupCity Cluj-Napoca Days 2022, la care participă și domnul Apostolos TZITZIKOSTAS, președintele Comitetului European al Regiunilor.

Joi, 19 mai 2022, la Casino – Centrul de Cultură Urbană, are loc un dialog local pe tema „Europa începe în Transilvania. Ce urmează? Democrație, educație, cultură și tineret în urma Conferinței pentru viitorul Europei”, eveniment în cadrul căruia dialoghează cu cetățenii domnul Nicolae-Ionel CIUCĂ, prim-ministrul României, domnul Apostolos TZITZIKOSTAS, președintele Comitetului European al Regiunilor și domnul Emil BOC, primarul municipiului Cluj-Napoca.

Evenimentul este organizat de Primăria Cluj-Napoca, în colaborare cu Comitetul European al Regiunilor (CoR) și sprijinul local al Europe Direct Cluj și al Asociației Municipiilor din România. La discuție sunt invitați, de asemenea, să participe și domnul Matthew BALDWIN, directorul general adjunct al DG MOVE, Comisia Europeană; reprezentanți ai structurilor asociative ale autorităților administrației publice locale și reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale.

Temele abordate în cadrul evenimentului vizează mecanismul financiar de urgență pentru sustinerea refugiaților în contextul actual din Ucraina și integrarea lor la nivel local; politicile de coeziune europene și folosirea lor la nivel local și descentralizarea 2.0.

Asociația Comunelor din România (ACoR) este reprezentată la eveniment de către domnul Emil DRĂGHICI, președintele ACoR, primarul comunei Vulcana-Băi, județul Dâmbovița și de către domnul Sergiu ȚÂRA, președintele executiv al ACoR.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.