A 25-A SESIUNE ORDINARĂ A ADUNĂRII GENERALE A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

În perioada 20-23 MARTIE 2022, în Sala de conferințe a Hotelului Radisson Blu, a avut loc Adunarea generală a ACoR, în cea de-a 25-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2022.

În cadrul evenimentului au fost dezbătute problemele cu care se confruntă comunele din România, modalitățile prin care se pot diminua decalajele dintre mediul rural și cel urban, precum și activitățile și proiectele implementate de Asociație.

Au participat 167 de primari ai comunelor, împreună cu dl Nicolae-Ionel CIUCĂ, prim-ministrul României (transmisie on-line), dna Simona BUCURA-OPRESCU, președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaților, dl Attila-Zoltán CSEKE, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, dl Marius-Constantin BUDĂI, ministrul muncii și solidarității sociale, dl. Alexandru RAFILA, ministrul sănătății, dl Barna TÁNCZOS, ministrul mediului, apelor și pădurilor, dl Vasile-Cristian ROMAN, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, dl Sorin MOISE, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, dl Sorin ION, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației, dna Ildikó RÁKOSI-SEIWARTH, președintele director general al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, dl Adrian PINTEA, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, dl Dorin-Dumitru OPREANU, directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, dl Liviu BOSTAN, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, dl Mircea-Viorel POPA, directorul general adjunct al ANCPI, Victor GRIGORESCU, directorul Direcției de înregistrare sistemică din cadrul ANCPI, dl Alexandru-Lucian FEȘTILĂ, directorul general adjunct al ANCPI, dna Liana-Cătălina MANEA, directorul general al Direcției generale politici publice, reglementare, monitorizare și conciliere din cadrul ANAP, dl Vasile-Felix COZMA, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, dna Mărioara DIACONESCU, directorul Unității Centrale de Armonizare pentru Auditul Public Intern din cadrul Ministerului Finanțelor, dl Iustin MARINESCU, directorul general al Direcției Generale Administrație Publică din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și dl Tudorel ANDREI, președintele Institutului Național de Statistică.

Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, dl Attila-Zoltán CSEKE , a discutat cu liderii comunităților locale despre proiectele finanțate de MDLPA prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și Programul National de Investiții Anghel Saligny, respectiv încasarea redevenței obținută prin concesionarea din activități de exploatare a resurselor la suprafață ale statului.

Ministrul Barna TÁNCZOS  i-a felicitat pe participanți  pentru aniversarea celor 25 de ani de la constituirea Asociației și le-a mulțumit pentru colaborarea excelentă pe care MMAP o are cu ACoR. De asemenea, ministrul a reamintit  că această colaborare trebuie să continue, având în vedere investițiile ce urmează să fie făcute de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în mediul rural, atât prin PNRR, cât și prin programele Administrației Fondului pentru Mediu.

„Luna aceasta finalizăm ghidurile pentru iluminatul public (care va fi lansat la data de 25 aprilie), precum ghidul pentru programul privind eficiența energetică. Pentru ca toate acestea să fie un succes, rolul dumneavoastră este determinant. Avem nevoie de Asociația Comunelor din România în realizarea tuturor acestor obiective, care, laolaltă, vor contribui la atingerea celui mai mare obiectiv: modernizarea spațiului rural din România”, a concluzionat ministrul mediului, apelor și pădurilor.

Tot luni, 21 martie, a avut loc secțiunea dedicată evidențierii filialelor județene ale ACoR care au avut cele mai bune rezultate în ceea ce privește plata cotizației raportată la numărul membrilor, în anul 2021. Astfel, Colanul de aur al ACoR a fost acordat președintelui Filialei Județene Vrancea a ACoR și primarul comunei Bolotești, dl Fănică POPA; Colanul de argint al ACoR a fost acordat președintelui Filialei Județene Neamț a ACoR și primarul comunei Bârgăuani, dl Petrică ȘCHIOPU; iar Colanul de bronz al ACoR a revenit președintelui Filialei Județene Călărași a ACoR, dl Nicolae PANDEA, primarul comunei Ștefan cel Mare.

Descărcați Agenda evenimentului și documentele supuse dezbaterii în cadrul Adunării generale:

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.