A XXIV-A SESIUNE ORDINARĂ A ADUNĂRII GENERALE A ASOCIAȚIEI COMUNELOR DIN ROMÂNIA

Documentele supuse aprobării Adunării generale a ACoR, în cadrul celei de-a 24-a sesiune ordinară

În perioada 21-23 februarie 2021, în București, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” și în sala de conferințe a Hotelului Radisson Blu, va avea loc Adunarea generală a ACoR, în cea de-a 24-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2021.

Puteți descărca mai jos Dispoziția de convocare a Adunării generalefișa de înscriere a participanților pentru acest evenimentIerarhia filialelor județene la indicatorul plata cotizației anuale pentru anul 2020, precum și fișele de înscriere pentru trofeele, ordinele și diplomele: „Nicolae SABĂU”, „Corneliu LEU”, „Ivan PATZAICHIN”, „ZETEA”, „Dinu SĂRARU”, ce vor fi conferite fie în cadrul unei sesiuni extraordinare a Adunării generale a ACoR, la o dată la care este permisă participarea numărului corespunzător de beneficiari, fie în cadrul unei reuniuni statutare la nivelul fiecărei filiale județene a ACoR.

Puteți consulta documentele de mai jos, supuse aprobării generale a ACoR, în cadrul celei de-a 24-a sesiune ordinară

Vă informăm că, primarii comunelor membre ale ACoR care au obiecții sau propuneri asupra materialelor supuse aprobării, le pot înainta președinților filialelor județene spre a fi prezentate Consiliului director.

De asemenea, primarii comunelor membre ale ACoR, care nu sunt de acord sau se abțin asupra materialelor publicate, pot transmite prin e-mail la [email protected] opțiunea respectivă, până vineri, 26 februarie 2021, ora 16:00.

Primarii care nu transmit nicio opțiune, se consideră că sunt de acord cu materialele adoptate.

Sesiune solemnă de celebrare a 200 de ani de la Revoluția română de la 1821 condusă de Tudor VLADIMIRESCU

În perioada 21-23 februarie 2021, în București, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” și în sala de conferințe a Hotelului Radisson Blu, a avut loc Adunarea generală a ACoR, în cea de-a 24-a sesiune ordinară, precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2021. Evenimentul a beneficiat de prezența miniștrilor: Attila-Zoltán CSEKE – ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației; Raluca TURCAN – ministrul muncii și protecției sociale;

Nechita-Adrian OROS – ministrul agriculturii și dezvoltării rurale; Cristian GHINEA – ministrul investițiilor și proiectelor europene. Cu această ocazie, primarii comunelor membre ale ACoR au expus invitaților din administrația publică centrală problemele cu care se confruntă comunele din România.

De asemenea, au avut loc sesiuni de dezbateri cu reprezentanți din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

Directorul general al AFIR, Mihai MORARU, a declarat în cadrul Adunării generale a ACoR că „autoritățile locale sunt motorul principal al bunăstării comunităților pe care le reprezintă, iar accesarea fondurilor europene și implicit încurajarea investițiilor private și publice sunt vitale pentru creșterea economică locală”.

Totodată, în cadrul Adunării generale a ACoR a avut loc secțiunea dedicată evidențierii Filialelor Județene cu cele mai bune rezultate în anul precedent în ceea ce privește mobilizarea membrilor, desfășurarea activităților la nivel județean și plata cotizației anuale către ACoR.

Astfel, Filiala Județeană Vrancea a ACoR a primit distincția Colanul de Aur, Filialei Județene Neamț i-a fost acordată distincția Colanul de Argint, Colanul de Bronz revenind Filialei Județene Brăila a ACoR.

Cea de-a 24-a sesiune ordinară a Adunării generale a ACoR a fost un prilej de colaborare a autorităților publice locale cu cele centrale în interesul cetățenilor din mediul rural.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.