A 9-a întâlnire a Comisiei ARLEM

Cea de-a 9-a reuniune a Comisiei pentru Dezvoltare Teritorială Durabilă a Adunării Regionale și Locale Euro-Mediteraneene (ARLEM) a avut loc în data de 25 aprilie 2023, în Rabat, Regatul Maroc la invitația domnului Abdelaziz DEROUICHE, președintele Asociației Marocane a Președinților Consiliilor Prefecturilor și Provinciilor (AMPCPP) și președintele Consiliului Prefecturii din Rabat.

Reuniunea Comisiei ARLEM din cadrul Comitetului European al Regiunilor a constituit o  oportunitate pentru membrii ARLEM de a discuta două proiecte de rapoarte tematice de maximă importanță. Primul raport, elaborat de gazda evenimentului, domnul Abdelaziz DEROUICHE, s-a referit la sănătatea urbană și mobilitatea durabilă, iar cel de-al doilea, elaborat de domnul André VIOLA, membru al Consiliului Departamental al Aude din Franța, s-a referit la protecția civilă. 

Asociația Comunelor din România (ACoR) a fost reprezentată la eveniment de domnul Emil DRĂGHICI, președintele ACoR, primarul comunei Vulcana-Băi, județul Dâmbovița, membru în cadrul Comisiei ARLEM; domnul Nicolae-Liviu DASCĂLU, primarul comunei Mărăcineni, județul Argeș; domnul  Dorinel SOARE, primarul comunei Niculești, județul Dâmbovița și de către doamna Corina-Alexandra GHEORGHE, șef birou relații internaționale în cadrul ACoR.

În cadrul evenimentului Asociația Comunelor din România a încheiat un protocol de cooperare și colaborare cu Asociația Marocană a Președinților Consiliilor Prefecturilor și Provinciilor (AMPCPP).

Astfel, între cele două asociații, s-au pus bazele unei relații de prietenie și parteneriat, în spiritul căreia se vor efectua schimburi de bune practici în domenii de interes comun și se vor desfășura diverse activități în sprijinul autorităților administrației publice locale din ambele state.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.