70 de ani de la înființarea Consiliul Comunelor și Regiunilor din Europa (CCRE/CEMR)

V-ați întrebat vreodată cum va arăta Europa peste 10, 20 sau chiar 30 de ani? Vom fi cu toții conectați permanent la ecranele computerelor sau vom avea o realitate virtuală personală, fiecare trăind în bula lui? Automatizarea și venitul de bază universal vor face ca munca așa cum o cunoaștem să fie un lucru din trecut?
Orașele și regiunile vor fi verzi și mașinile cu combustibil fosil, vor fi lucruri despre care copiii știu doar din imagini?
Un lucru este sigur: municipalitățile și regiunile europene vor gestiona noile realități de zi cu zi și vor lucra proactiv pentru a pune oamenii pe primul loc.
În cuvintele fondatorilor CEMR în 1951, liderii locali și regionali vor continua să fie „constructorii unei Europe libere, unite și care respectă diversitatea”. Un secol mai târziu, aceste cuvinte vor rămâne adevărate!
De aceea, pentru sărbătorirea a 70 de ani de la înființarea CEMR de azi, 28 ianuarie 2021, vă invităm să vă alăturați nouă pentru a face un bilanț al trecutului nostru și a imagina viitorul.

Acest eveniment complet online reunește 250 de participanți din întreaga Europă: primari, lideri locali și regionali, factori de opinie, tineri activiști, cadre universitare și oficiali europeni pentru discuții interactive și dinamice.

Asociația Comunelor din România este reprezentată la eveniment de doamna Mariana GÂJU, primarul comunei Cumpăna, județul Constanța, care deține funcția de vicepreședinte al CCRE/CEMR.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.