ACoR a participat la sesiunea de lucru axată pe managementul bunurilor aflate în proprietatea autorităților locale din Sud-Estul Europei

În perioada 14- 17 decembrie, reprezentanții asociațiilor de autorități locale din Albania, Moldova, România, Bulgaria, Serbia, Turcia, Muntenegru, Republika Srpska și Macedonia au participat la Belgrad la o sesiune de lucru axată pe managementul bunurilor aflate în proprietatea autorităților locale din Sud-Estul Europei, organizată de Departamentul ONU pentru Probleme Economice și Sociale (UNDESA), Biroul Organizației Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiecte (UNOPS), Fondul Națiunilor Unite pentru Dezvoltarea Capitalului (UNCDF), Rețeaua Asociațiilor Autorităților Locale din Sud-Estul Europei (NALAS) și Societatea Germană pentru Cooperare Internațională (GIZ).

A fost prezentat modelul de diagnosticare dezvoltat de Organizația Națiunilor Unite, precum și modelul de plan de acțiune de management a bunurilor aflate în proprietatea autorităților locale, precum și modul în care aceste instrumente pot fi folosite la nivel local.

În cadrul evenimentului, președintele executiv al Asociației Comunelor din România (ACoR), dl Sergiu ȚÂRA și directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova, dl Viorel FURDUI, însoțiți de dl Kelmend ZAJAZI, directorul executiv al NALAS, au participat la recepția oferită de Conferința Orașelor și Municipiilor din Serbia în onoarea retragerii la pensie a secretarului general, dl Đorđe STANIČIĆ.

De asemenea, reprezentanții Asociației Comunelor din România, dl Sergiu ȚÂRA și dl Adrian MIROIU-LAMBA au avut o întâlnire cu noul secretar general al Conferinței Orașelor și Municipiilor din Serbia, dl Nikola TARBUK, pentru a discuta modalități de colaborare în viitor.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.