Dezbateri pe marginea modificării Legii nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul

Marți, 09 noiembrie 2021, Asociația Comunelor din România a participat la ședința Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din cadrul Camerei Deputaților.

Pe ordinea de zi a ședinței s-a regăsit și proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 79/2021.

Prezent la dezbateri, domnul Valentin-Dumitru-Ioan IVAN, ofițerul de presă al ACoR, președintele Filialei Județene Sibiu a ACoR și primarul comunei Sadu a susținut faptul că, pentru comune, aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului, în forma sa actuală, asigură cadrul tehnic și juridic în domeniul amenajării teritoriului și urbanismului.

În final, acesta a evidențiat faptul că exercitarea, prin cooperare, a atribuțiilor în domeniul amenajării teritoriului și urbanismului de către comune reprezintă o „bulă de oxigen” pentru acestea, interesul cetățeanului fiind cel care trebuie să primeze.

Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență. Citiți Politica privind cookie-urile și Politica de confidențialitate pentru a afla mai multe detalii.